Αστικές περιπλανήσεις ΙΙ

Έκθεση φωτογραφίας Ελλήνων καλλιτεχνών του Instagram

Τα τελευταία χρόνια, με την εξέλιξη των κοινωνικών δικτύων και ιδιαίτερα του Instagram, η τέχνη της φωτογραφίας έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και γνωρίζει μεγάλη αποδοχή από το ευρύ κοινό. Στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες χρήστες Instagram οι οποίοι επικοινωνούν μεταξύ τους σχεδόν καθημερινά μέσα από τις εικόνες που αποτυπώνουν κι αναρτούν στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο.

Ένα χρόνο μετά την πρώτη ομαδική έκθεση φωτογραφίας που διοργανώθηκε από την μη κερδοσκοπική ομάδα “Greek Instagram Εvents” οι καλλιτέχνες του Instagram σας ταξιδεύουν και πάλι! Αυτή την φορά όχι μόνο στις ομορφιές της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης, με την ομαδική έκθεση «Αστικές περιπλανήσεις II». Οι φωτογραφίες που εκθέτονται προέκυψαν από τις πρόσφατες φωτογραφικές εξορμήσεις που έλαβαν χώρα και στις δυο πόλεις. Πάνω από 100 άτομα συναντήθηκαν και περιπλανήθηκαν μαζί, με σκοπό να απαθανατίσουν τις αστικές ομορφιές των πόλεων που ζούμε κι αγαπάμε.

Η έκθεση που έλαβε χώρα τον Μάρτιο στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και έτυχε μεγάλης αποδοχής και προβολής από κοινό και μέσα μαζικής ενημέρωσης ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη. Εγκαινιάζεται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 17 Μαΐου 2015 και ώρα 18:00 στις αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης – Casa Bianca και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαΐου. Οι «Αστικές περιπλανήσεις ΙΙ» περιλαμβάνουν 106 φωτογραφίες που αποτυπώνουν ομορφιές και στιγμιότυπα από την αστική καθημερινότητα μας. Την έκθεση στηρίζουν με τις συμμετοχές τους και οι Έλλη Στάη, Νίκος Αλιάγας.

Εικόνες των πόλεων που ζούμε και αγαπάμε ζωντανεύουν μέσα από τη ματιά ερασιτεχνών φωτογράφων που ο καθένας από αυτούς αποτύπωσε με το δικό του μοναδικό τρόπο σε μια ομαδική, αστική περιπλάνηση. Δρόμοι, άνθρωποι, σπίτια, μνημεία, χρώματα, στιγμές, εικόνες καθημερινότητας σε μία έκθεση από καλλιτέχνες ανώνυμους με ταλέντο, φαντασία, μεράκι και απέραντη αγάπη για την τέχνη της φωτογραφίας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.