Ένα διήμερο φεστιβάλ που συγκεντρώνει το making, το παιχνίδι, την τεχνολογία και την εκπαίδευση μέσα από ευφάνταστες δημιουργίες

Το Athens Mini Maker Faire Athens 2016 για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 1 & 2 Οκτωβρίου 2016, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Το κίνημα του making έρχεται και στην Ελλάδα παρουσιάζοντας ανθρώπους που μεταμορφώνουν τις ιδέες σε αντικείμενα με εντυπωσιακά αποτελέσματα, που θα συγκεντρωθούν για πρώτη φορά με κοινό παρανομαστή την καινοτομία. Το Maker Faire ξεκίνησε από το Bay Area και τη Ν. Υόρκη πριν από δέκα χρόνια και αναπτύχθηκε σε όλο τον κόσμο με συμμετοχή 24 Makers Faire και 125 Mini Maker Faire. Υποστηρίζεται από το μεγαλύτερο περιοδικό για το making, το περιοδικό MAKE.

Η έκθεση για την τεχνολογία, την εκπαίδευση, την επιστήμη, την τέχνη, τη χειροτεχνία, τη μηχανική και την καινοτομία έρχεται και στην Ελλάδα. Διεξάγεται ήδη σε περισσότερες από 120 πόλεις σε όλο τον κόσμο, με συμμετοχή εμπνευσμένων ανθρώπων κάθε ηλικίας που δημιουργούν και ανακαλύπτουν νέες τεχνολογίες, εφευρέσεις, ευρεσιτεχνίες και καινοτομίες. Οι συμμετέχοντες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες makers εκθέτουν τις ευφάνταστες δημιουργίες τους και παρασύρουν μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της δημιουργίας.

Όλα αυτά σε ένα διήμερο φεστιβάλ που συγκεντρώνει το making, το παιχνίδι και τη διασκέδαση σε ένα μέρος. Δημιουργικοί άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες που μας δείχνουν πως το making βρίσκεται παντού στην καθημερινότητα μας. Στα περίπτερα του Maker Faire, ο επισκέπτης θα βρει τον R2D2, ακριβές αντίγραφο σύμφωνα με τα σχέδια απο το Astromech.net club καθώς και κατασκευές ρομποτικής βασισμένες σε Arduino και Raspbery Pi, διαδραστικά παιχνίδια ρομποτικής με LEGO Mindstorms, τηλεκατευθυνόμενο κατασκοπευτικό όχημα (Spy Rover) για ζωντανή λήψη εικόνας του χώρου σας μέσω κινητού όπου κι αν βρίσκεστε, ηλεκτρικές διακοσμητικές εγκαταστάσεις με την χρήση υδραυλικών εξαρτημάτων, έπιπλα φτιαγμένα με έναν οικολογικό συνδυασμό ινών αγριαγκινάρας και βιολογικής ρητίνης, φωτιστικά από παλιές κάμερες και από σωλήνες, 3D Printers για λύσεις τρισδιάστατης σχεδίασης, τα πρoϊόντα και τα εκπαιδευτικά παιχνίδια της FatCut Upcycling από την ανακύκλωση-upcycling φαινομενικά άχρηστων αντικειμένων, Βραχιόλι Πρόληψης Υγείας, χειροποίητα ποδήλατα, χειροποίητα αντικείμενα με την τεχνική του origami, χειροποίητο και μετακινούμενο θάλαμο εξαερισμού για χειροτεχνίες, ζωγραφική, airbrushing κ.α.

Ακόμη, ο επισκέπτης θα γνωρίσει το ανθρωποειδές ρομπότ Troopy, το Railbiking, ένα διαφορετικό τρόπο ποδηλασίας πάνω σε ράγες τραίνου, την υδροπονία με τη συσκευή CityCrop για την καλλιέργεια σε εσωτερικό χώρο, λαχανικών, βοτάνων, φρούτων, ακόμα και λουλουδιών, ελέγχοντας την πρόοδο της καλλιέργειάς μέσω mobile App, το Internet of Things (IoT) που μέσω της ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ πολλών μικρών συσκευών δημιουργεί ένα ευρύ δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών, καθώς και χρήση της τεχνολογίας Lora για μετάδοση μικρού μεγέθους δεδομένων σε μεγάλες αποστάσεις.

Όσοι επισκεφθούν την Athens Mini Maker Faire 2016 μπορούν ακόμη να λάβουν μέρος στο 2ο Hebocon Athens συμμετέχοντας με ένα low-tech ρομπότ που θα κατασκευάσετε οι ίδιοι, ακολουθώντας κανόνες που θα σας δώσουν οι διοργανωτές. Οι μονομαχίες του τουρνουά είναι ανοιχτές για παρακολούθηση από το κοινό. Σε αυτόν τον διαγωνισμό, η τεχνική αρτιότητα είναι μειονέκτημα και η νίκη μπορεί να είναι αμήχανη. Τα εργαστήρια μπορούν να παρακολουθήσουν επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 40 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.