Athens Open Air Film Festival: Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία

Μια περιπέτεια που ανανέωσε το αστυνομικό φιλμ

Στο πλαίσιο του 5ου κατά σειρά Athens Open Air Film Festival, προβάλλεται η ταινία του Γουίλιαμ Φρίντκιν, “Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία” ή “The French Connection” (1971).

Οι προσπάθειες δυο αστυνομικών της Νέας Υόρκης να εντοπίσουν την έλευση μιας τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών από την Ευρώπη και να κατατροπώσουν τον ασύλληπτο εγκέφαλο της επιχείρησης στάθηκε αφορμή για μια από τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες στην ιστορία του κινηματογράφου.

Εξαίσιο δείγμα της λαμπρής αμερικανικής παραγωγής των ’70s και μνημειώδες ως προς τον αδιαπραγμάτευτα μηδενιστικό του χαρακτήρα, ο «Ανθρωπος από τη Γαλλία» στάθηκε η σημαντικότερη δημιουργία του Γουίλιαμ Φρίντκιν. Ανανέωσε το αστυνομικό φιλμ, τοποθετώντας το σε ένα ρεαλιστικό και πλησίον του αυθεντικού πλαίσιο, χάρισε στο σινεμά μια από τις πιο αποστομωτικές σκηνές καταδίωξης όλων των εποχών και τιμήθηκε με πέντε Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Μοντάζ και Α’ Ανδρικού για τον Τζον Χάκμαν).

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γουίλιαμ Φρίντκιν
Πρωταγωνιστούν: Τζιν Χάκμαν, Φερνάντο Ρέι, Ρόι Σάιντερ, Τόνυ Λο Μπιάνκο, Μαρσέλ Μποζουφφί, Μπιλ Χίκμαν

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.