Athens Photo Festival 2017: “Uncharted & New Found Self”

“Uncharted & New Found Self”

Υπάρχει η δυνατότητα ύπαρξης ενός τόπου ο οποίος να μπορεί να χαρακτηριστεί ως ανεξερεύνητος ή πέρα από τη δυνατότητα της όπoιας χαρτογράφησης;

Υπάρχει άραγε η δυνατότητα μέσω της φωτογραφίας να εξερευνήσουμε ουσιαστικά και να χαρτογραφήσουμε «αντικειμενικά» μια περιοχή ή έναν τόπο; ‘Η τελικά πάντα θα καταλήγουμε σε μια καθαρά υποκειμενική καταγραφή;

Το T.A.F. / The Art Foundation φιλοξενεί την ομαδική έκθεση “Uncharted”, η οποία εγκαινιάζεται την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 20.30 και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του θεματικού προγράμματος του Athens Photo Festival 2017 με τίτλο “Still Searching”.  Παράλληλα, στα δωμάτια του T.A.F  / The Art Foundation  θα παρουσιαστεί η έκθεση με τίτλο “New Found Self”.

Athens Photo Festival 2017: “Uncharted & New Found Self”

Στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας, του remote imaging και της διάδοσης των τεχνολογιών απεικόνισης και καταγραφής, σε κάθε μέρος του κόσμου γεννιέται το ερώτημα αν υπάρχει η δυνατότητα ύπαρξης ενός τόπου ο οποίος να μπορεί να χαρακτηριστεί ως ανεξερεύνητος ή πέρα από τη δυνατότητα της όπoιας χαρτογράφησης. Οι φωτογραφικές δουλειές που συνθέτουν την έκθεση“Uncharted” έχουν προκύψει μέσα από το Open Call του Athens Photo Festival και επιχειρούν με διαφορετικό τρόπο να απαντήσουν στη δυνατότητα ύπαρξης μιας «αχαρτογράφητης γης» στο σημερινό κόσμο.

Με σημείο εκκίνησης την υποκειμενική θέαση και τη φανταστική περιπλάνηση για την ανακάλυψη ενός νέου κόσμου, ακόμα και σε μέρη που φαίνονται με την πρώτη ματιά οικεία, περνάμε μέσα από την ύπαρξη των νέων τρόπων απεικόνισης στην επαναχαρτογράφηση του ήδη θεωρητικά γνωστού κόσμου και, ουσιαστικά, σε μια εκ νέου ανακάλυψή του.

Συντελεστές

Uncharted:
Fabrizio Albertini
Holger Jenss Drew Nikonowicz
Μελίνα Παπαγεωργίου
Ορέστης Σεφέρογλου
Eliza Tamo

New Found Self
Δανάη Σίμου
Maria Lumibao Hernandez
Φίλη Ολσέφσκι
Γεωργία Πονηράκου
Βασιλική Σανδάλη

Επιμέλεια: Απόστολος Ζερδεβάς
Συνδιοργάνωση: Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας & Τ.A.F. / The Art Foundation

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.