Δυο ιστορίες από τη βραβευμένη συλλογή διηγημάτων του Χρήστου Οικονόμου

Η παράσταση «Blackout (μια μικρή διαμαρτυρία)» με τον Χρήστο Σαπουντζή σε σκηνοθεσία Ειρήνης Μαργαρίτη ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και επιστρέφει τις Κυριακές στο Ικαριώτικο Καφενείο «Χαλαρά» στα Εξάρχεια. Στις 29 Φεβρουαρίου, 1 και 2 Μαρτίου 2016 κάνει στάση στη Θεσσαλονίκη για 3 μοναδικές παραστάσεις στο Μεζεδοποτείο Γλυκιά Συμμορία, Γρ. Ζαλίκη 1 και Ιουστινιανού γωνία.

Η σκέψη είναι απλή: όπου υπάρχουν καφενεία και φιλόξενοι άνθρωποι, υπάρχει χώρος για τις ιστορίες του Χρήστου Οικονόμου. «Με πιάνει φόβος που βλέπω έτσι σκοτεινό τον κόσμο, σα να ‘ναι πόλεμος ή κατοχή σα να ΄χει γίνει κάποιο κακό μεγάλο. Κι ύστερα, για λίγο, για μια στιγμή, ο φόβος γίνεται γαλήνη όταν σκέφτομαι πως έξω είναι σκοτάδι και παγωνιά αλλά εγώ είμαι μέσα στα ζεστά, φυλαγμένος, με φως, φαί και τσίπουρο, με τον Τάκη να μιλάει να μιλάει…»

Πρόκειται για δυο ιστορίες από τη βραβευμένη συλλογή διηγημάτων του Χρήστου Οικονόμου «Κάτι θα γίνει, θα δεις» (Κρατικό βραβείο Διηγήματος 2011). Ιστορίες για ανθρώπους φοβισμένους, τσακισμένους από την απώλεια, τη σκληρή δουλειά, ιστορίες πάνω από όλα όμως, για ανθρώπους που δεν το βάζουν κάτω. Βοιωτία, Θεσσαλονίκη, Σύρος, Κύπρος, Κρήτη είναι μόνο μερικοί από τους προορισμούς της παράστασης.

Με την υποστήριξη της ομάδας Re-act, o Χρήστος Σαπουντζής και η Ειρήνη Μαργαρίτη (Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ποιητή «Γιάννης Βαρβέρης» 2015) παρουσιάζουν ξανά την παράσταση, μια «μικρή διαμαρτυρία» απέναντι σε έναν κόσμο που οι κανόνες του μοιάζουν να έχουν φτιαχτεί για λίγους.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.