Borderline Festival ’16: Liquid Vibrations

Ένα τριήμερο εργαστήριο για τη θεραπευτική μέθοδο υποβρύχιας ακρόασης

Ένα τριήμερο δωρεάν εργαστήριο για τη θεραπευτική μέθοδο υποβρύχιας ακρόασης σε πισίνες υδροθεραπείας για παιδιά με αναπηρία και τους ειδικούς παιδαγωγούς τους, στο πλαίσιο του Borderline Festival 2016. Η ομάδα «Liquid Vibrations» προσφέρει σε ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές και μουσικοθεραπευτές που εργάζονται με παιδιά με αναπηρία, τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις απαραίτητες ικανότητες για να εφαρμόσουν αποτελεσματικά τη θεραπευτική μέθοδο υποβρύχιας ακρόασης σε πισίνες υδροθεραπείας.

Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα εξασκηθούν σε μια προσαρμοσμένη τεχνική, η οποία συνδυάζει την υδροθεραπευτική μέθοδο Watsu με στοιχεία Κρανιοϊερής Θεραπείας. Η έμφαση δίνεται στη σπονδυλική στήλη και στον τρόπο με τον οποίο ο ειδικός παιδαγωγός μπορεί να ακολουθεί τη φυσική κίνηση του σώματος μέσα στο νερό. Οι ασκήσεις αυτές θα επιτρέψουν στους ειδικούς παιδαγωγούς να υποβοηθούν τα παιδιά με αναπηρία, διευκολύνοντας τη διαδικασία υποβρύχιας ακρόασης και προκαλώντας παράλληλα περισσότερη σωματική χαλάρωση, αίσθηση παιχνιδιού και ελευθερία κινήσεων.

Πρόγραμμα εργαστηρίου:
Οι δύο πρώτες ημέρες του εργαστηρίου απευθύνονται αποκλειστικά στους παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές και μουσικοθεραπευτές.
Την πρώτη ημέρα του εργαστηρίου, οι ασκήσεις μέσα στο νερό θα εκτελεστούν άνευ μουσικής.
Τη δεύτερη ημέρα, οι ασκήσεις θα εστιάσουν στη χαλάρωση και στην ακολουθία των κινήσεων, υπό τους ήχους της μουσικής που θα ακούγεται από υποβρύχια ηχεία.
Το τρίτο μέρος του εργαστηρίου θα αποτελείται από καθοδηγούμενες ασκήσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν και παιδιά.

Η δουλειά της ομάδας «Liquid Vibrations» έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Ρόεχαμπτον και του Κεντ, οι οποίοι μελετούν τα ευεργετικά αποτελέσματα της υποβρύχιας ακρόασης και της υδροθεραπείας στη μουσικότητα και την ευεξία των παιδιών με αναπηρία, ενώ η θεραπευτική τους μέθοδος έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από σχολεία.

Προϋποθέσεις: Απαραίτητη η κράτηση θέσης και η επίδειξη των δικαιολογητικών όπως αναφέρονται στους κανονισμούς του Physiopolis που μπορείτε να αναζητήσετε εδώ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.