Tonino Carotone και Locomondo στο Athens Music Festival

Tonino Carotone & Locomondo στο Διογένης Studio

Special guest της μουσικής βραδιάς θα είναι ο Πάνος Μουζουράκης

Ο τέταρτος προσκεκλημένος του Athens Music Festival το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, ο Βάσκος καλλιτέχνης Tonino Carotone συναντά τους Locomondo με special guest τον Πάνο Μουζουράκη.

Ο καλλιτέχνης από τη Νάπολη, Antonio de la Cuesta, γνωστός σε όλους ως Τοnino Carotone που συνδυάζει τις μουσικές του κόσμου με έναν διαφορετικό τρόπο επιστρέφει στην Ελλάδα. Ο ήχος του Carotone θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν πάντρεμα σύγχρονης λαϊκής μουσικής του δρόμου, με έντονη την επιρροή της Ιταλίας. Δε λείπουν οι αναφορές σε έθνικ ήχους που προσθέτουν ιδιαιτερότητα στο σύνολο τους. Οι μελωδίες είναι νοσταλγικές, χωρίς να λείπει η ηλεκτρονική αισθητική και η παιγνιώδης διάθεση.

Τα τραγούδια του αποπνέουν κάτι το «παλιομοδίτικο» και παράλληλα διασκεδαστικό με στίχους συχνά ειρωνικούς, σαρκαστικούς ή ακόμα και σουρεαλιστικούς. Η ενέργεια του παραμένει punk, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, με στοιχεία από ska, reggae, latin, rock αλλά και από την Ισπανική, Ιταλική, Γαλλική, και Μεξικάνικη λαϊκή μουσική.

Μετά από ένα καλοκαίρι με ταξίδια, συναυλίες, δράσεις και φεστιβάλ, οι Locomondo επιστρέφουν στην βάση τους μόνο για λίγο. Τον χειμώνα αυτό, θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη περιοδεία τους στην Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρώπης, καθώς επίσης και επιλεγμένες εμφανίσεις στην Ελλάδα. Με καινούργια τραγούδια αλλά και παλιά, και ήχους rap, ska, reggae, hip-hop, dub, ska, reggae, one drop.
Μαζί με τον Tonino Carotone και τους Locomondo θα είναι και ένας καλεσμένος έκπληξη.

To Athens Music Festival αφουγκράζεται τα προβλήματα των πολιτών και βρίσκεται δίπλα στο έργο του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και του κοινωνικού έργου των Δήμων Νέας Σμύρνης και Γλυφάδας. Στο πλαίσιο αυτό, μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις θα προσφέρεται για την υποστήριξη των δράσεων του Κέντρου και κάθε δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης, σίτισης, υγείας και επανένταξης των αστέγων που ζουν στην πόλη καθώς και την υποστήριξη των πολιτών και των οικογενειών που, ενώ δεν είναι άστεγοι, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 30 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.