“Carpets 2” του Βασίλη Καρακατσάνη στη Γκαλερί Cube

Έργα που έχουν δημιουργηθεί την περίοδο 2016 - 2017 και αποτελούν μέρος και συνέχεια της ενότητας με τον γενικό τίτλο “Carpets”

Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Βασίλη Καρακατσάνη, φιλοξενώντας την ατομική του έκθεση, με τίτλο “Carpets 2”. Πρόκειται για έργα που έχουν δημιουργηθεί την περίοδο 2016 – 2017 και αποτελούν μέρος και συνέχεια της ενότητας με τον γενικό τίτλο “Carpets”. Τα πρώτα έργα, “Carpets 1”, παρουσιάστηκαν το 1991 και από τότε εμπλουτίζονται, προσαρμόζονται και παρουσιάζονται σε γκαλερί και χώρους τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα έργα αφορούν την εικαστική προσέγγιση του εικαστικού Βασίλη Καρακατσάνη, στην “ιδιόρρυθμη” οικογένεια Abd Al Aziz, που με έδρα τη Βηρυτό και με δραστηριότητα σε διάφορες πόλεις, ειδικά της Μεσογείου, εμπορεύεται “μαγικά” χαλιά, σε ανθρώπους που έχουν το κουράγιο να ταξιδέψουν μαζί τους, ζώντας τη ψευδαίσθηση ή την πραγματικότητα. Τα μέλη της οικογένειας είναι διασκορπισμένα σε διαφορετικές πόλεις, κρατώντας έτσι την αυτοτέλεια της προσωπικής τους ζωής, επηρεάζοντας τους αγοραστές ο καθένας, με τη δυναμική του ή χρησιμοποιώντας άλλους τρόπους, σαγήνης ή μαγείας.

Στην κατοχή τους υπάρχουν χαλιά με προφητικές παρακαταθήκες και μαγικές ιδιότητες. “Ιπτάμενοι μεταφορείς”, που σε υποχρεώνουν στην αποκρυπτογράφηση τους, μιας & ο ρόλος τους είναι η μεταφορά μας σε ένα κόσμο, γαλήνης & ασφάλειας από το κακό. Σήμερα, για τον Βασίλη Καρακατσάνη, τα “Carpets 2”, δεν είναι τίποτε άλλο, από την “οριζόντια διατομή”, των περισσότερων προσεγγίσεων του, όλα τα χρόνια της δουλειάς του, με “κλειδί” τελικά το ύφασμα, υλικό που κυριάρχησε στη ζωγραφική του προσπάθεια, τόσο σαν στοιχείο του περιβάλλοντα χώρου, αλλά και με σαφέστατη βιωματική σχέση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.