Chris Eckman live

Μαζί του στη σκηνή η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή

Ένας παλιός γνώριμος στο ελληνικό κοινό επιστρέφει στην Ελλάδα για ένα show διαφορετικό απ’ ο,τι μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια…

Ο Chris Eckman, γνωστός μας από τους θρυλικούς The Walkabouts, από τη συνεργασία του με την Carla Torgenson (The Walkabouts) ως το ντουέτο Chris & Carla, αλλά και από τα πρόσφατα μουσικά του project των Dirtmusic και Distance, Light & Sky, επισκέπτεται για ακόμη μία φορά τη χώρα μας, αυτή τη φορά για να ανέβει στη σκηνή του six d.o.g.s. παρέα με το ωδικό κήτος της πόλης, τη Μητέρα Φάλαινα Τυφλή.

Έχοντας κάνει τη ηχητική μίξη στο πρόσφατο άλμπουμ του γκρουπ «Ναυάγια στη Στεριά» (Πλαγκτόν Μουσικές Παραγωγές, 2014), το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο στο αθηναϊκό κοινό, να που έφτασε η ώρα να μοιραστεί η Φάλαινα το πάλκο με τον «Αμερικάνο φίλο» της, ο οποίος βέβαια μας έρχεται πια από την σχετικά γειτονική Σλοβενία, όπου διαμένει και δραστηριοποιείται εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία.

Ο Chris Eckman και η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή θα παρουσιάσουν παρέα κάποια από τα τραγούδια του άλμπουμ στο οποίο συνεργάστηκαν, ενώ το πολυμελές γκρουπ θα αποτελέσει και την οπισθοφυλακή του συνθέτη και τραγουδοποιού, σε τραγούδια τόσο από όλο το φάσμα της δισκογραφίας των Τhe Walkabouts όσο και από τα προσωπικά του solo album, φτάνοντας μέχρι και το -προπέρσινο πια- “Harney County”.

Διηγήσεις από τα αμερικάνικα ερημοτόπια, σχέδια που καταρρίπτονται πανηγυρικά από τη σκληρή πραγματικότητα και όνειρα για μία απρόσμενη φυγή προς κάτι καλύτερο, προς έναν τόπο μακρινό, τάχα φιλόξενο και δήθεν έτοιμο να υποδεχτεί θερμά τις όποιες φιλοδοξίες του καθενός μας, αλλά και ο χρόνος, αμείλικτος και ολισθηρός, όλα βρίσκονται μέσα στα τραγούδια του Chris Eckman, ο οποίος, όντας αυτόφωτος, προσφέρει λίγη από την αύρα του στο κήτος των πλούσιων ηχοχρωμάτων και της σχεδόν πεισματικής αισιοδοξίας, στη Μητέρα Φάλαινα Τυφλή.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

12 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.