Ο Chris Poly and the band για 1η φορά ζωντανά στην Αθήνα στο Überness

Aπό τα Blues της Νέας Ορλεάνης στα ηχοχρώματα της Μοσχολιού και από τα τσιφτετέλια της Σμύρνης στον μαγικό κόσμο του Τοm Waits

O Chris Poly and the band για 1η φορά ζωντανά στην Αθήνα στο Überness, την Τετάρτη 28/6 στις 22.00, σε μια μουσικοψυχαναλυτική μοναδική εμπειρία. O Πωλαναγνωστάκης Χρήστος, το μοναδικό μέλος της μπάντας πλέον και για την ώρα, ακροβατεί μεταξύ ψυχολογίας, φιλοσοφίας, μουσικής.

Τραγουδά, αναλύει, ψυχαναλύει, φιλοσοφεί ”ακούγοντας” το περιβάλλον και συστήνει το είδος που αποκαλεί jukebox experience. Μια λέξη, ένα όνομα, ένα τραγούδι, ένας καλλιτέχνης, ένα χρώμα, μια νότα, μια ημερομηνία, οτιδήποτε.., είναι αρκετό να διεγείρει τη μουσική του δημιουργία και παρακαταθήκη.

Η μουσική του χαρακτηρίζεται από ποικιλία και πολυμορφίααπό τα Blues της Νέας Ορλεάνης, στα ηχοχρώματα της Μοσχολιού, από τα τσιφτετέλια της Σμύρνης στον μαγικό κόσμο του Τοm Waits, από τα αρχοντορεμπέτικα και τους τεκέδες στην εκλεπτυσμένη Bossa Nova, στη Funk, στο έντεχνο,.. παντού και σε όλα με προσωπικούς στοίχους και μουσικές συνθέσεις. Η πρωτότυπη μουσική του συλλογή ξεπερνά τα 800 τραγούδια όλων των ειδών, ρυθμών και προέλευσης.

Για την ιστορία και τους περίεργους… ορμώμενος εκ Ρεθύμνου Κρήτης σπούδασε στο Παρίσι Ψυχολογία και Ψυχανάλυση στους σπουδαίους δασκάλους της εποχής και εργάστηκε στο Ιπποκράτειο, στην Καρδιολογική Πανεπιστημιακή Κλινική, στον ”αιφνίδιο θάνατο”. Πλέον ιδιωτεύει ως ψυχαναλυτής και στις ελεύθερες του ώρες ψυχαναλύει ως μουσικός.

Από την πρώιμη νιότη υπήρξε εραστής της μουσικής τέχνης. Στο Παρίσι ιδρύθηκε και πρωτοεμφανίστηκε το 4μελές συγκρότημα Chris Poly and the band.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.