Cinedoc: The Snake Charmer

Η προσπάθειά του σταρ του Bollywood Aamir Khan να αλλάξει τον τρόπο που οι άνδρες αντιμετωπίζουν τις γυναίκες στην Ινδία

To “Snake Charmer” ακολουθεί τον σταρ του Bollywood Aamir Khan στην προσπάθειά του να αλλάξει τον τρόπο που οι άνδρες αντιμετωπίζουν τις γυναίκες στην Ινδία. Έως σήμερα, ο Khan πρωταγωνιστούσε σε ρόλους σκληρών ανδρών και ήταν μέρος μιας τεράστιας κινηματογραφικής βιομηχανίας που κατηγορείται ότι ενθαρρύνει τη σεξουαλική βία.

Η ταινία ακολουθεί τον Khan στον κόσμο του Bollywood και συζητά με κορυφαίους σκηνοθέτες, παραγωγούς και ηθοποιούς, αποκαλύπτοντας τον ρόλο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης για το θέμα των διακαιωμάτων των γυναικών στην Ινδία. H ταινία απέσπασε το “Βραβείο Νεότητας Φοιτητών Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης” στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2017.

Πριν την προβολή της ταινίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κα Φωτεινή Κούβελα θα πραγματοποιήσει έναν σύντομο χαιρετισμό. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την σκηνοθέτιδα, Νίνα Μαρία Πασχαλίδου, την Ειρήνη Σιώζου, Νομική σύμβουλος στο Συμβουλευτικό κέντρο της ΓΓΙΦ και την δημοσιογράφο Sudha Nair Iliades από το Athens Insider.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

6 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.