Μία jazz συναυλία από την Μαρία Μαρκεσίνη & τους Klazz Brothers

Η Μαρία Μαρκεσίνη, η ελληνικής καταγωγής διεθνής κλασική πιανίστα και τζαζ ερμηνεύτρια που ζει στην Ολλανδία, θα βρεθεί στη χώρα μας για μια μοναδική συναυλία, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 11 Μαΐου, μαζί με τους διεθνώς βραβευμένους Klazz Brothers.

Η Μαρία Μαρκεσίνη ως πιανίστρια αλλά συγχρόνως και ως vocalist συνδυάζει όχι μόνο τα δύο δυσκολότερα και πιο απαιτητικά είδη μουσικής, την κλασική και την τζαζ, αλλά και δύο τελείως διαφορετικά όργανα, το σολιστικό πιάνο και τη φωνή. Έχει συνεργαστεί με σολίστ διεθνούς κύρους από τον Richard Bona, τον Bert van den Brink, την Candy Dulfer, τον Ιvan Lins και έχει εμφανιστεί με μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες.

Το γερμανικό γκρουπ Klazz Βrothers ιδρύθηκε το 1999, συνδυάζοντας την κλασική μουσική με την jazz – ως εκ τούτου και το όνομά τους «Klazz» – ένα λογοπαίγνιο ανάμεσα στην κλασική και τζαζ μουσική. Οι Klazz Brothers σήμερα θεωρούνται αυθεντίες πλέον του είδους τους, έχοντας ηχογραφήσει 14 cd με την «SONY Classical» Γερμανίας. Με δυο βραβεία “Echo classical, τρία βραβεία “Jazz Αward και δυο υποψηφιότητες για Grammy, το όνομα τους στέκεται πολύ ψηλά στο διεθνές κλασικό crossover.

Ο Kilian Forster, ιδρυτής του γκρουπ, είναι από τις κορυφαίες προσωπικότητες της γερμανικής τζαζ, και όχι μόνο, σκηνής. Δημιούργησε και επιτέλεσε μουσικός διευθυντής της “Dresden Philharmonic Jazz Orchestra” και είναι ο δημιουργός και διευθυντής του διεθνούς Φεστιβάλ τζαζ της Δρέσδης “Jazztage Dresden”, του μεγαλυτέρου φεστιβάλ τζαζ της κεντρικής και ανατολικής Γερμανίας, φιλοξενώντας κάθε χρόνο την παγκόσμια αφρόκρεμα της τζαζ.

Μαζί τους θα βρεθεί το φωνητικό σύνολο “Εν Χορώ”, υπό τη διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου.

Στη συναυλία θα ακουστούν συνθέσεις από γνωστά κινηματογραφικά έργα της παγκόσμιας σκηνής, και αγαπημένα τραγούδια από τα τρία άλμπουμ της Μαρίας Μαρκεσίνη. Μελωδίες από τον Kurt Weil και τον Bob Dylan στον Carl Orff και από τους Ennio Morricone, Henri Mancini, και Michel Legrand στους δικούς μας Μάνο Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα κ.α.

Η συναυλία είναι μια συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά», μια δράση που στηρίζει το περιβάλλον, την παιδεία και τον πολιτισμό, προβάλλοντας την φωτεινή πλευρά της Ελλάδας, με όχημα την τέχνη και κυρίως, την μουσική.

Η Μαρία Μαρκεσίνη και οι Klazz brothers θα βρεθούν την Παρασκευή 8 Μαΐου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας & την Παρασκευή 15 Μαΐου στο νέο Πολυχώρο Γαυρίου στην Άνδρο.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

12 €
- 30 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.