Come Again… στο Μικροσκοπικό Θέατρο: Σύγχρονος χορός και παλιά αγγλική μουσική

COME AGAIN

Το Σχεδιαστήριο Χορού της Αναστασίας Λύρα ανοίγει τη σεζόν με το «Music for a While» στο πλαίσιο ενός αφιερώματος στην αγγλική μουσική του 16ου-17ου αιώνα

Μια συναρπαστική συνάντηση της σύγχρονης χορευτικής δημιουργίας με τη μουσική της εποχής του Γουίλιαμ Σαίξπηρ υπόσχεται η νέα σεζόν του Μικροσκοπικού Θεάτρου.

Το ατμοσφαιρικό πλακιώτικο θέατρο που φιλοξενεί το ομώνυμο Σχεδιαστήριο του Χορού της Αναστασίας Λύρα ανοίγει τη σεζόν στις 28 Οκτωβρίου με το «Music for a While», ένα πρόγραμμα με μουσική Ντάουλαντ και Περσέλ που ερμηνεύουν η τραγουδίστρια Ρωξάνη Παπαδημητρίου, η κιθαρίστα Δέσπω Βαρουδάκη και η χορεύτρια Ελένη Πανταζάτου.

Music for a While
Η Ρωξάνη Παπαδημητρίου στο «Music for a While».

Είναι η πρώτη παράσταση από ένα τρίμηνο αφιέρωμα στην Αγγλική μουσική του 16ου και του 17ου αιώνα που περιλαμβάνει 14 προγράμματα με έργα των συνθετών Κρίστοφερ Τάι, Τόμας Τάλις, Γουίλιαμ Μπέρντ, Τζων Ντάουλαντ και Χένρι Περσέλ. Η μουσική θα είναι και πάλι ζωντανή στις 13 Ιανουαρίου με το «Μεσαιωνικό Σύνολο» του Δημήτρη Κούντουρα.

Κάθε πρόγραμμα θα παρουσιαστεί μία και μοναδική φορά στο πλαίσιο του αφιερώματος, του οποίου ο γενικός τίτλος Come Again είναι δανεισμένος από το ομώνυμο τραγούδι του Τζων Ντάουλαντ.

Το εναρκτήριο πρόγραμμα «Music for a While» χαρακτηρίζεται έντονα από το πνεύμα του περίφημου «cult of melancholia» της περί το 1600 εποχής, του οποίου ο Τζων Ντάουλαντ υπήρξε ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος στην τέχνη της μουσικής. Η μελαγχολία βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των καλλιτεχνών της εποχής, ιδίως στην αγγλική τέχνη, ως απαραίτητο συστατικό της καλλιτεχνικής φύσης. Semper Dowland Semper Dolens (πάντα Ντάουλαντ, πάντα θλιμμένος) ήταν το μότο του συνθέτη, το οποίο λειτούργησε σαν μια μόνιμη δημόσια περσόνα για τον ίδιο και σαν παράδειγμα προς μίμηση, σαν μόδα, στην τέχνη και την κοινωνία της εποχής. Το διασημότερο έργο από τη λογοτεχνία της εποχής που εκφράζει χαρακτηριστικά το cult of melancholia είναι «Η Τραγική Ιστορία του Άμλετ, Πρίγκιπα της Δανιμαρκίας» του Σαίξπηρ.

la reina
Η Αναστασία Λύρα στο «η Βασίλισσα».

Στο Σχεδιαστήριο Χορού της Αναστασίας Λύρα συνεργάζονται οι χορευτές: Νατάσα Αβρά, Κατερίνα Αβραμοπούλου, Τιτή Αντωνοπούλου, Ιωάννα Γεωργίου, Αλίκη Κόντζιου-Γούσα, Αθηνά Κυρούση, Γιάννης Μήτσος, Κωνσταντίνος Μίχος, Εύα Παγουλάτου, Ελένη Πανταζάτου, Ελίνα Παπαδοπούλου, Μαρία Πουλάδα, Νεκτάριος Ράμιας, Σαμπρίνα Ρετζέπι, και Βανέσα Σπινάσα.

Οι τίτλοι των παραστάσεων είναι: Music for a While, Λιτανεία, Τα Εφτά Δάκρυα, Αέναος Χορός – Σόλο, Αέναος Χορός – Ντούο, Αέναος Χορός – Τρίο, Αέναος Χορός – Κουαρτέτο, Η Βασίλισσα, Μην Κλαις Άλλο Ραχήλ, Food of Love, Διδώ και Αινείας, Μεσαιωνικό Σύνολο – Δημήτρης Κούντουρας, Σόλι & Ντούι Ι, Σόλι & Ντούι ΙΙ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων θα ανακοινώνεται σταδιακά καθώς είναι προϊόν ενός εργαστηρίου σε εξέλιξη.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.