Common Routes II: «Βαλκάνια: Κοινές Διαδρομές»

Common Routes II: Έκθεση φωτογραφίας του οδοιπορικού Σερβία/ Βοσνία Ερζεγοβίνη

Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στη Σερβία και Βοσνία Ερζεγοβίνη

Η ομάδα Common Routes με αφορμή το φωτογραφικό της οδοιπορικό στη Σερβία και Βοσνία Ερζεγοβίνη, παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της δουλείας της «Βαλκάνια: Κοινές Διαδρομές».

Γιώργος Τσακανίκας
© Γιώργος Τσακανίκας

Η έκθεση θα διεξαχθεί στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και θα διαρκέσει από 22 έως 30 Σεπτεμβρίου 2017. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 19: 00, ενώ θα πλαισιωθούν με ζωντανή μουσική και ρυθμούς από τα Βαλκάνια.

Το φωτογραφικό οδοιπορικό «Βαλκάνια: Κοινές Διαδρομές» έχει σαν στόχο να αναδείξει κοινούς προβληματισμούς, κοινά συναισθήματα, κοινά ιδανικά που έχουν ως αφετηρία τον ίδιο τον Άνθρωπο ανεξάρτητα την χώρα που κατοικεί ή το θρήσκευμα που πρεσβεύει.

© Παναγιώτης Αρμένης

Παράγοντες όπως το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, η κουλτούρα, η ιστορία κάθε λαού επηρεάζει την συμπεριφορά μας συνθέτοντας έτσι ένα πάζλ διαφορετικότητας αλλά και γνώσης για τον ταξιδιώτη που επισκέπτεται διαφορετικούς τόπους. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, πάνω από την διαφορετικότητα του κάθε τόπου, όχι εθνικό, όχι πρόσκαιρο. Κάτι που έχει να κάνει με την φύση μας και την κοινή μας πορεία ως Άνθρωποι.

© Δημήτρης Παπαδάκος

Το πρώτο φωτογραφικό οδοιπορικό της ομάδας πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 με αφετηρία την Τουρκία. Ο σχεδιασμός του οδοιπορικού περιλάμβανε περίπου 3.000 οδικά χιλιόμετρα, άπειρες ώρες πεζοπορίας και βασικούς σταθμούς του ταξιδιού μας την Κωνσταντινούπολη, την ευρύτερη περιοχή της Καππαδοκίας, το Παμούκαλε  και τέλος την Σμύρνη. Η έκθεση φωτογραφίας από το συγκεκριμένο οδοιπορικό φιλοξενήθηκε τον Απρίλιο του 2016 στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, χωρίς κάποιο οικονομικό όφελος.

Συντελεστές

Η φωτογραφική ομάδα Common Routes αποτελείται από τους φωτογράφους:

Παναγιώτης Αρμένης

Γιώργος Ασημακόπουλος

Τάσος  Κουτσιαύτης

Δημήτρης Παπαδάκος

Γιώργος Τσακανίκας

Τόλης  Χατζηγνατίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.