Μια ενότητα έργων που πραγματεύονται την έννοια του «ορίου» από την ομάδα FIST

Το “Crossing the Limit” είναι ένα project της ομάδας FIST που εγκαινιάζεται την Τρίτη, 5 Απριλίου στο ArtWall Athens Project Space. Η FIST συγκλίνει για να παρουσιάσει μια ενότητα έργων που πραγματεύονται την έννοια του «ορίου», του οριοθετημένου ή πλαισιωμένου, του γνώριμου ή αναγνωρισμένου (defined), στοιχεία που προϋπάρχουν σε ένα ευρύτερα θεσμοθετημένο περιβάλλον, και που αποτελούν και τον πρωταρχικό προβληματισμό για τη δομή μιας καλλιτεχνικής συνύπαρξης.

Η νεοσύστατη εικαστική ομάδα ανιχνεύει και στη συνέχεια καταθέτει τους προβληματισμούς της σε σχέση με την έννοια «όριο», διερευνώντας έτσι το ατομικό και το συλλογικό. Ποιό είναι το αισθητικό ή ιδεολογικό πλαίσιο μιας στενής συνεργασίας; Πρόκειται για μια συλλογική πορεία, ή για σύγκληση ατομικών αναζητήσεων στο πλαίσιο ενός ομαδικού προβληματισμού;

Αυτό μένει να διαπιστωθεί.

Tο project “Crossing the Limit” αποτελεί την πρώτη επίσημη παρουσίαση της νεοσύστατης ομάδας FIST, η οποία προσεγγίζει τον κεντρικό άξονα προβληματισμού, την έννοια του ορίου, χωρίς αισθητικούς περιορισµούς, αξιοποιώντας ένα ευρύ φάσµα εικαστικών µέσων. Στοχεύοντας στην εικαστική διερεύνηση της έννοιας του ορίου και της πολυπλοκότητάς της ερµηνείας του, η FIST επιχειρεί να θέσει ερωτήµατα σχετικά µε τη φύση και το ρόλο των ορίων σε ένα έργο, στο χρώµα και τη φόρµα, στο λανθάνον και το σαφώς εκφρασµένο, σε ένα εικαστικό και/ή εκθεσιακό περιβάλλον αλλά και γενικότερα των ορίων που επιβάλλονται, συντηρούνται ή ανατρέπονται εντός θεσµικού πλαισίου, είτε πρόκειται για το στενό περιβάλλον της τέχνης, είτε το ευρύτερο κοινωνικό.

Η εικαστική οµάδα F.I.S.T ιδρύθηκε το 2015 στα Ιωάννινα, µε σκοπό τη συζήτηση, την αντιπαράθεση, την τριβή και ίσως την ενοποίηση διαφορετικών «δρόµων», µέσων και ιδεών τεσσάρων νέων εικαστικών της Ζωής Φιλίππου, του Ανέστη Ιωάννου, του Βαγγέλη Σάββα και του Δηµήτρη Τζικόπουλου.

Φωτογραφία: έργο του Βαγγέλη Σάββα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.