Collage με διάσημες προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, της επιστήμης και της πολιτικής

Η γκαλερί Φουάρ παρουσιάζει την έκθεση “Cut & Paste” της Ελίζας Αλεξανδροπούλου από 4 έως 13 Μαΐου 2016.

Ο David Bowie κοιτάζει επίμονα τη Brigitte Bardot, ο Pablo Picasso κάτι σιγοψιθυρίζει στην Twiggy, η Maria Callas ερωτοτροπεί με τον Αριστοτέλη Ωνάση ενώ οι Beatles κρυφογελάνε με τον Woody Allen και την Coco Chanel.

Χρωματιστά χαρτόνια σχηματίζουν διάσημες προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, της επιστήμης και της πολιτικής, σε διαφορετικές παραλλαγές. Με τη μέθοδο της χαρτοκοπτικής και του κολλάζ, και κάνοντας χρήση απλών μέσων όπως κόλλα, ψαλίδι και χαρτί, η δημιουργός δίνει αξία στις λεπτομέρειες των εκφράσεων και στους χρωματικούς συνδυασμούς. Το κάθε πορτρέτο αποτυπώνεται σε μία επιφάνεια 23Χ23 εκατοστών και οι δισδιάστατες φυσιογνωμίες της ιστορίας και της επικαιρότητας αποκτούν ζωή.

Πρώιμες εκδοχές της σειράς “Cut & Paste” έχουν παρουσιαστεί σε ομαδικές εκθέσεις στα πλαίσια της Cheap Art στην Αθήνα (TAF gallery, Gallery Antonopoulou Art, 2009) και τη Θεσσαλονίκη (Πεδίο Δράσης Κόδρα, 2010) αλλά και σε ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος στο νησί της Ύδρας (Hotel Hydra, 2011).

Η Ελίζα Αλεξανδροπούλου είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. (Τμήμα Θεάτρου, κατεύθυνση Σκηνογραφία-Ενδυματολογία). Έχει διακριθεί με το Α’ Βραβείο Unesco (Prize For The Promotion Of The Arts), για τη σκηνική πρόταση/ μακέτα πάνω στο θέμα «Βαβέλ», στην έκθεση σκηνογραφίας Prague Quadrennial 2007. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως σχεδιάστρια φωτισμού για παραστάσεις θεάτρου και χορού, έχοντας συνεργαστεί με διακεκριμένους σκηνοθέτες. Ιδρυτικό και ενεργό μέλος της ομάδας εικαστικού φωτισμού Beforelight, έχει εμπλακεί στο σχεδιασμό φωτιστικών εγκαταστάσεων και αστικών δρωμένων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.