Η Χριστίνα Μαξούρη σε μία acappella μουσική παράσταση

Η Χριστίνα Μαξούρη δανείζεται, αφηγείται και ερμηνεύει acappella παλιές και νέες μελωδίες, σε μια χειροποίητη και «κατ’οίκον» συναυλία, η οποία αφήνει χώρο στα ενδεχόμενα λάθη και τα απρόβλεπτα της συνύπαρξης.

Σε δύο ξεχωριστές βραδιές συναντά δυο νέες τραγουδοποιούς με αξιοσημείωτη δισκογραφική πορεία, τόσο σε επίπεδο συμμετοχών όσο σε επίπεδο προσωπικής δημιουργίας, τη Ματούλα Ζαμάνη στις 29 Ιανουαρίου και τη Μαρία Παπαγεωργίου στις 5 Φεβρουαρίου 2015. Ερμηνεύουν μαζί μελωδίες δικές τους και δανεικές.

Folk τραγούδια σε ρυθμούς funk, ρεμπέτικα του ’30 με μεταλλόφωνο, μοιρολόγια αναμειγμένα με τραγούδια του σήμερα, γαλλικές μπαλάντες, αποσπάσματα κειμένων του Μάνου Χατζιδάκι και του Τάσου Λειβαδίτη.

Μια acappella μουσική παράσταση που φτιάχτηκε ακολουθώντας συναισθηματικούς συνειρμούς, με σκοπό την κατάργηση της απόστασης μεταξύ κοινού και ερμηνευτή.

Χριστίνα Μαξούρη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της ανώτερης σχολής δραματικής τέχνης «Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γιώργου Αρμένη. Έχει ερμηνεύσει έργα των: Ευριπίδη, Σοφοκλή, Γκολντόνι, Μαριβώ, Τσέχωφ, Μάρλοου, Σιμελπφένιχ, Ραγκαβή, Περεσιάδη, Χορν, Βασιλικού, Αλεξάκη, Καλαβριανού και έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Βασίλη Παπαβασιλείου, Γιώργο Αρμένη, Νίκο Καραθάνο, Κώστα Τσιάνο, PeterStein, Διαγόρα Χρονόπουλο, Σωτήρη Χατζάκη, Έφη Θεοδώρου, Δημήτρη Λιγνάδη, Γ. Μαργαρίτη, Σοφία Σπυράτου, Τάκη Βουτέρη, Μάρθα Φριvτζήλα, Γιάννη Καλαβριανό, Φωτεινή Μπάνου, Τάκη Τζαμαριά, Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη και Μαρία Πρωτόπαππα. Έχει δουλέψει στο Εθνικό Θέατρο, το Ελεύθερο Θέατρο και το Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με την Ariane Mnouchkine στο Théâtre du Soleil (2008) και με τον Anatoli Vassiliev στο Κέντρο Αρχαίου Δράματος «Δεσμοί» (2009). Από το 2005 έως το 2010, ήταν μέλος του θιάσου «Δρόμος με Δέντρα» της Μάρθας Φριντζήλα.

Υπήρξε δυο φορές υποψήφια για το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη».

Ως τραγουδίστρια, έχει συνεργαστεί με τους:
Γιώργο Ψυχογιό («Από το ρεμπέτικο στην τζαζ» – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), Γιάννη Μπέζο («Μέσα απ’ τα φύλλα της καρδιάς»- Θέατρο Κιβωτός), Μαριώ («Έξι λαϊκές ζωγραφιές» του Μάνου Χατζιδάκι – BlackDuck) Απόστολο Ρίζο, Σταμάτη Μορφονιό, Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη («Ον έαρ», συναυλία του διαδικτυακού toradiofono. gr – Σταυρός του Νότου Plus) και Άγγελο Τριανταφύλλου («Επικίνδυνη Ηλικία», κύκλος μελοποιημένης ελληνικής ποίησης – Μικρή Επίδαυρoς).
Υπήρξε μέλος του σχήματος «78 στοφές», με το οποίο παρουσίασαν έναν κύκλο ρεμπέτικων τραγουδιών σε Καλαμάτα, Αθήνα και Στουτγκάρδη.

Το Νοέμβριο του 2012, πραγματοποίησε, μαζί με μια τετραμελή ορχήστρα, μια σειρά εμφανίσεων υπό τον τίτλο «Απ’το γραμμόφωνο στη σκηνή» με τραγούδια των Στ. Χασκήλ, Μ. Νίνου και Σ. Μπέλλου, στη μουσική σκηνή Χαμάμ.

Την τρέχουσα περίοδο παίζει στην παράσταση Αβελάρδος & Ελοϊζα σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού και παρουσιάζει μια solo, a cappella μουσική παράσταση με τίτλο «Δανεικά Παπούτσια», συμμετέχοντες της οποίας έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής η ραδιοφωνική παραγωγός Όλγα Λασκαράτου και οι τραγουδοποιοί Φοίβος Δεληβοριάς, Νίκος Ξυδάκης και Απόστολος Ρίζος.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

6 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.