Dave Weckl acoustic band Live

Ο Dave Weckl παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ, “of the same Mind”

Ο Dave Weckl,  ένας από τους πιo σημαντικούς jazz- fusion ντράμερς, ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του ’80, παίζοντας με μεγάλα ονόματα όπως οι: Paul Simon, Michel Camilo και George Benson. Η πιο ενδιαφέρουσα συνεργασία του ήταν αυτή με τον Chick Corea και την Elektric Band από το ’85-’91. Για πάνω από 25 χρόνια, ο Dave Weckl παραμένει στην κορυφή των drummers, ενώ το εκπληκτικό του παίξιμο έχει επηρεάσει και εμπνεύσει πολλούς μουσικούς. Για ένα διάστημα περιόδευσε και έκανε προσωπικούς δίσκους με το δικό του group, ενώ τον τελευταίο καιρό τον συναντάμε περισσότερο ως sideman δίπλα σε καταξιωμένους μουσικούς παγκοσμίως. Αυτή τη φορά έρχεται ως leader και παρουσιάζει το νέο CD of the same Mind. Ένα CD με 9 εμπνευσμένα κομμάτια, φυσικό ήχο, straight ahead jazz αλλά και Funk και Latin ρυθμούς.

Μαζί του ο Ιάπωνας πιανίστας Makoto Ozone. Αυτοδίδακτος στο Hammond από πολύ μικρή ηλικία, στα 12 του χρόνια έκανε στροφή στο Jazz Piano μετά από μία συναυλία του Oscar Peterson. Μετακομίζει για σπουδές στην Αμερική, και αποφοιτώντας δίνει solo συναυλία στο Carnegie Hall.

To 1983 μπαίνει στο γκρουπ του Gary Burton, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται με Chick Corea, Ellis και Branford Marsalis. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται αρκετά και με το κλασικό ρεπερτόριο δίνοντας συναυλίες και λαμβάνοντας μέρος σε Φεστιβάλ κλασικής μουσικής ερμηνεύοντας έργα Gershwin, Bernstein, Mozart, Beethoven, Rachmaninov και Shostakovich συνεργαζόμενος με Συμφωνικές Ορχήστρες και Ορχήστρες Δωματίου. Ενεργός μουσικός, τόσο στο κλασικό όσο και στο Jazz χώρο, αφού ταυτόχρονα παίζει και με γνωστούς jazz μουσικούς όπως οι Chick Corea, Paquito D’Rivera, Arturo Sandoval, Branford Marsalis, Jeff “Tain” Watts, Christian McBride, Dave Weckl, Mike Stern και άλλους.

Ο Tom Kennedy, έρχεται για μία ακόμη φορά στην Ελλάδα, αλλά αυτή τη φορά με ακουστικό μπάσο. Master στο ηλεκτρικό μπάσο εξίσου καλός και στο ακουστικό, παίζει πάντα δίπλα σε μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως οι Freddie Hubbard, Michael Brecker/Steps Ahead, Al DiMeola Mike Stern, Didier Lockwood κ.α.

Ο Gary Meek στο σαξόφωνο, που αν και ξεκίνησε τη μουσική του πορεία από το πιάνο και έγινε γνωστός ως ο πιανίστας της Dionne Warwicks στην παγκόσμια περιοδεία της, κατέληξε ότι το άλτο σαξόφωνο τον εκφράζει εξίσου. Ως ένας από τους γνωστότερους σαξοφωνίστες σήμερα, έχει συνεργαστεί με τους Airto Moreira, Flora Purim, Jeff Lorber κ.α.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

30 €
- 35 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.