DAVID GERSTEIN στη Μυκονο

Μια σειρά τρισδιάστατων τοιχογραφιών από τον διεθνή σύγχρονο καλλιτέχνη στη Μύκονο

Μια σειρά τρισδιάστατων τοιχογραφιών, παρουσιάζει ο διεθνής, σύγχρονος καλλιτέχνης David Gerstein, στη νέα του ατομική έκθεση που φιλοξενείται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο από τις 4 Αυγούστου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν παρουσία του διεθνούς εικαστικού, ο οποίος έρχεται στη χώρα μας ειδικά γι αυτό το γεγονός.

DAVID GERSTEIN στη Μυκονο

Στην έκθεση του στο νησί των ανέμων ο David Gerstein παρουσιάζει γλυπτά τοίχου που διακρίνονται για το δυναμικό τους χαρακτήρα και το πλούσιο χρώμα τους. Επιλέγει καθημερινές δραστηριότητες και εστιάζει σε διάφορα αντικείμενα τα οποία τα μετατρέπει σε ζωντανά έργα Pop Art. Αντλώντας έμπνευση από θέματα, όπως η ζωή στην πόλη, αλλά και η φύση ή ο αθλητισμός,  ο διεθνής γλύπτης και ζωγράφος καταθέτει το όραμα του για έναν κόσμο ποιητικό και χαρούμενο. Οι πολύχρωμες πεταλούδες του, τα σαρκώδη κατακόκκινα χείλη του, ένα βάζο με «ζωντανά» λουλούδια, οι γεμάτοι κίνηση χορευτές, ποδηλάτες και περιηγητές του, δημιουργούν την εικαστική ποπ αρτ γλώσσα του Gerstein.

Ο ίδιος θέλει και επιδιώκει η τέχνη του να απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, γι αυτό και χρησιμοποιεί ως μέσα του το παιχνίδι, το χιούμορ, την ανατροπή, την αισιοδοξία. Στόχος του είναι να διαφοροποιήσει την τέχνη του από εκείνη των μουσείων και τάσσεται κατά του «μην αγγίζετε». Ο Ισραηλινός καλλιτέχνης ενθαρρύνει την πιο ελαστική προσέγγιση της τέχνης του και πιστεύει ακράδαντα ότι πρώτος και σημαντικότερος αποδέκτης της δουλειάς του είναι το φιλότεχνο κοινό. «Η φιλοσοφία μου είναι ότι η τέχνη πρέπει να αγγίζει τη ζωή. Δεν πρέπει να είναι κάτι που βλέπετε μία φορά το χρόνο όταν πηγαίνετε σε ένα μουσείο», λέει ο ίδιος ο Γκερστάιν.

Υπάρχει μια pop-art αίσθηση στα καθημερινά αντικείμενα που απεικονίζει στα πολυστρωματικά, μεταλλικά γλυπτά τοίχου, τα υπαίθρια γλυπτά, τους πίνακες ζωγραφικής, τις εκτυπώσεις, τα σχέδια και τα σχεδιασμένα αντικείμενα.

 David Gerstein στη Μύκονο

«Είναι προσωπική ποπ τέχνη μου. Δεν ακολουθώ τον Andy Warhol, αλλά χρησιμοποιώ το ίδιο συναίσθημα για τα χρώματα και για τις δημοφιλείς εικόνες» εξηγεί ο David Gerstein. «Πρόκειται για μια απευθείας συνομιλία μου με το κοινό στο επίπεδο των ματιών. Η δουλειά μου δεν είναι αίνιγμα. Πολλές φορές βλέπω έργα τέχνης που είναι ασαφή. Θέλω οι άνθρωποι να καταλαβαίνουν τι εννοώ».

O David Gerstein γεννήθηκε το 1944 στην Ιερουσαλήμ.  Έχει σπουδάσει στις πιο αναγνωρισμένες σχολές τέχνης στον κόσμο, όπως τη Bezalel Academy στην Ιερουσαλήμ, τη Beaux-Arts στο Παρίσι, το Art Student League of New York και τέλος το περίφημο St Martin’s School of Art του Λονδίνου. Αυτό το διεθνές μονοπάτι που έχει διαβεί του έχει προσδώσει το ανοιχτό πνεύμα του και το δυναμισμό στο έργο του.

Εκτός από τις πολλές ιδιωτικές συλλογές και γκαλερί που φιλοξενούν τις δημιουργίες του, το έργο του μπορεί κανείς να το θαυμάσει σε σημαντικές δημόσιες εγκαταστάσεις και μουσεία σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ των γκαλερί και μουσείων που παρουσίασαν τα έργα του είναι η Ostendorff Gallery (Γερμανία), η Gallerie Quorum (Ισπανία), η γκαλερί Fine Art της Νιούμπερι (ΗΠΑ), η Catto Gallery (Ηνωμένο Βασίλειο) και το Museo Naional Do Brasil (Βραζιλία).

Στο Ισραήλ, τα έργα του – ειδικά τα τρισδιάστατα υπαίθρια γλυπτά του – χαρακτηρίζουν τις πόλεις από βορρά ως το νότο. «Τα καλύτερα έργα μου είναι αυτά που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους επειδή είναι δημόσια. Μου αρέσει οι άνθρωποι να βιώνουν τα έργα μου όταν περπατούν, οδηγούν, συμμετέχουν στις κοινές δραστηριότητες. Αυτό μου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση», λέει ο Γκερστάιν και καταλήγει: «Συνομιλώ με το περιβάλλον, με τη γύρω αρχιτεκτονική, με τους ανθρώπους της πόλης.  Η μεγαλύτερη  χαρά μου είναι να κάνω δημόσια έργα».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.