Ατομική Έκθεση Φωτογραφίας του Κώστα Καζαντζή

Ο Κώστας Καζαντζής παρουσιάζει την πρώτη του έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Decadence”. Το project “Decadence” δεν είναι παρα ένα αυτοπορτραίτο. Όπως λέει ο ίδιος για την ενότητα των φωτογραφιών του:

«Eπέλεξα να φωτογραφίσω ένα χώρο, ένα διαμέρισμα ιδιαίτερα οικείο σε μένα, που όμως την ίδια στιγμή φαντάζει με τρόπο άγριο, απόμακρο και ξένο. Κι ο λόγος είναι ότι μέσα στους τέσσερις αυτούς τοίχους ο χρόνος είναι πια νεκρός…

Κλειδώθηκε 11 χρόνια πριν με τ’ απομεινάρια μιας ζωής, που απούσα στο σήμερα με καλεί να αποδώσω τη χαμένη αθωότητα και μια παρούσα παρακμή.

Μου είναι ακόμα δύσκολο να απαντήσω γιατί είχα την ανάγκη να βρίσκομαι όσο το δυνατόν συχνότερα στο διαμέρισμα της οδού Πατησίων, και να φωτογραφίζω… Εκείνο και τη Ζωή.

Ίσως η χρήση αλλά και η αμφισβήτηση ενός μέσου όπως η φωτογραφία, τόσο στενά συνδεδεμένου με το εφήμερο, το θνητό, με το χρόνο, να είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποδοθεί ουσιαστικά η σύγκρουση δύο κόσμων: του συνειδητού και του ασυνείδητου.»

Ο Κώστας Καζαντζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Είναι τελειόφοιτος φοιτητής της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και απόφοιτος της σχολής Focus. Τα θέματα που τον απασχολούν εστιάζουν στην αδυναμία αποδοχής του εαυτού, στην οικογένεια και στη σεξουαλικότητα. Από μικρή ηλικία είχε την ανάγκη να καταγράφει πτυχές του εαυτού του αξιοποιώντας τόσο το γραπτό λόγο οσο και το φωτογραφικό φακό.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.