Το πέμπτο επεισόδιο του default επιστρέφει στον Βόλο με δύο ημέρες εικαστικών και μουσικών δράσεων

Το default είναι ένα σημείο τομής. Ένας τόπος σύζευξης τάσεων και ρευμάτων της σύγχρονης αστικής κουλτούρας όπου νέοι καλλιτέχνες έρχονται σε επαφή, ανταλλάσσουν ιδέες και συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό πείραμα μέσα από την παρουσίαση των έργων τους. Η αρχιτεκτονική, η μουσική, η κινούμενη εικόνα, η φωτογραφία, η γραφιστική συνυπάρχουν χωρικά και χρονικά δημιουργώντας μια σειρά αυτοτελών επεισοδίων.

Το πέμπτο επεισόδιο του default επιστρέφει στον Βόλο, και σε συνεργασία με την σχολή Αρχιτεκτονικής της πόλης αναδεικνύει για ακόμα μία φορά την διαφορετική ματιά νέων καλλιτεχνών, μέσα από προβολές, χρήση δημιουργικών μέσων και μίξη διαφορετικών τεχνικών. Η έκθεση των έργων τους θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 23 και την Κυριακή24 Μαΐου στους χώρους του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, ενώ το μουσικό κομμάτι του επεισοδίου θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου από το Μουσείο και θα συνεχιστεί το βράδυ στον πολυχώρο του Lab Art.

Τη μουσική επιμέλεια αναλαμβάνει ένας ανερχόμενος μουσικός από την Ολλανδία, ο Borris Bunnik aka Versalife με την παρουσίαση ενός live project το βράδυ του Σαββάτου 23 Μαϊου. Μαζί του καλεσμένοι οιMCMXC, Yparxei provlima Amalia, Espeekay, atsou και Anarchytechtone καθώς και οι βασικοί συντελεστές του default (Bu$$, i:Diom).

O Boris Bunnik είναι ένας ανήσυχος παραγωγός από το Terschelling της Ολλανδίας, ο οποίος βρίσκεται σε μία διαρκή αναζήτηση νέων τεχνικών, εργαλείων και ήχων για τα διάφορα μουσικά projectsμε τα οποία ασχολείται. Φλερτάροντας συνεχώς με μια σειρά από είδη όπως η ambient techno, η techno, electro και house σε πολλά EPs και δίσκους του, δραστηριοποιείται σε ιδιαίτερα ηχητικά περιβάλλοντα που δεν έχουν εύκολα αναγνωρίσιμο όνομα.

Οι MCMXC αποτελούν ένα project που δημιούργησαν djs και παραγωγοί από την πόλη της Αθήνας  που είναι επικεντρωμένοι κατά κύριο λόγο σε hip hop, electronic, bass και footwork. Η καινοτόμος προσέγγισή τους στον σύγχρονο ήχο τους έφερε αρκετές φορές να παίζουν δίπλα σε καλλιτέχνες του νέου κύματος της εγχώριας hip hop σκηνής, αλλά και να ακούγονται συχνά σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.