Dervisis & ice_eyes live στο Ρομάντσο

Σύγχρονες τάσεις της ηλεκτρονικής μουσικής σε ένα εκρηκτικό live

Στις 18 Μαίου ο Dervisis και οι ice_eyes εμφανίζονται μαζί στο Ρομάντσο.

Μετά από αρκετές εμφανίσεις στο εξωτερικό, όπως στο ολλανδικό Eurosonic, ο Dervisis (fka Kid Flicks), θα εμφανιστεί στην Αθήνα, σε ένα live μαζί την drummer Δανάη Παλάκα, λίγο πρίν το mini-tour τους σε Ελλάδα/Ιταλία/Τουρκία και την κυκλοφορία του πρώτο του EP με τίτλο “EP” στις 25 Μαίου.

Το duo των Ice_Eyes, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία “New Frame” στο αγγλικό label Seagrave και εμφανίσεις σε tracklists καλλιτεχνών όπως Lee Gamble, Bill Kouligas, Zuli, Renick Bell κα. παρουσιάζουν live καινούριο ακυκλοφόρητο υλικό.

Dervisis ft. Danae Palaka

Ο Νίκος Δερβίσης (fka Kid Flicks) είναι παραγωγός και songwriter από την Αθήνα. Στη μουσική του προσπαθεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον, όπου επιρροές από την παγκόσμια ποπ κουλτούρα και την Ανατολική Μεσόγειο μπορούν να συνυπάρξουν. Το βασικό του όργανο και studio είναι το λάπτοπ.
Στο καινούριο του EP που αυτό-κυκλοφορεί στις 25 Μαίου ανακατεύει σύγχρονο sound design, με ποπ τραγουδοποιία και μοτίβα βασισμένα σε ρυθμούς της νταρμπούκας.
Η μουσική του ως Dervisis, αλλά και ως Kid Flicks έχει αποσπάσει θετικές κριτικές από μέσα όπωςClash, Paste, DIY, 405, CBC Arts, Kaltblut, GoldFlakePaint κ.α. Τα live του έχουν αλλάξει διάφορες μορφές ανά τα χρόνια (από solo με ipod και μικρόφωνο, μέχρι κουαρτέτο με 2 drummers), αλλά τον τελευταίο καιρό παίζει με την drummer Δανάη Παλάκα.

Η Δανάη Παλάκα είναι drummer και μουσικός. Στο παίξιμό της συνδιάζει επιρροές από από jazz, funk και ανατολίτικα στοιχεία, εφαρμοσμένα σε pop και αυτοσχεδιαστική μουσική. Έχει συμμετάσχει σε σχήματα, όπως Dervisis, Post Lovers, Microondas κ.α.

ice_eyes

Το duo των Ice_Eyes συνεχίζει να εξερευνά τις σύγχρονες τάσεις της ηλεκτρονικής μουσικής προχωρώντας έτσι από τις αρχικές ιδέες που εφάρμοσαν στην εναρκτήρια κυκλοφορία της Nutty Wombat (Quartz LP), σε πιο abstract μοτίβα, όπως αυτά διατυπώνονται στην κυκλοφορία της αγγλικής Seagrave Records (New Frame, CS). Προσφάτως, κομμάτια, remixes, καθώς και ακυκλοφόρητο υλικό τους εμφανίζονται σε πολλά tracklist καλλιτεχνών, όπως οι Lee Gamble, Bill Kouligas, Zuli, Renick Bell κα., αποδεικνύοντας μια προσέγγιση προς τις νέες τάσεις της club κουλτούρας, αλλά και της αναθεωρημένης musique concrète ambient.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.