Diminuita: Le petit big band

«Diminuita: Le petit big band» στο Gazarte

Ένα live με αέρα swing, αναφορές στο bebop, πρωτότυπες μελωδικές γραμμές και ρυθμική ευελιξία

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ανεβαίνει στο Roof Stage του Gazarte η petit big band των Diminuita, στην πρώτη τους live εμφάνιση για το 2017.

10 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του σχήματος, 10 μουσικοί επί σκηνής μέσα από την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού με έμφαση στον καθαρό, φυσικό ήχο των ακουστικών οργάνων και την ελευθερία της μουσικής εκτοξεύουν τη χορευτική διάθεση υπό τους ήχους καθαρόαιμου swing του μεσοπολέμου με έμφαση στις συνθέσεις του Django Reinhardt και το χρώμα της gypsy jazz.

Ξεκινώντας το 2007 σαν trio, αποτελούν ένα από τα πρώτα σχήματα που ξεκίνησαν να παίζουν gypsy jazz στην Ελλάδα από το 2007. Το σχήμα «μεγάλωσε» σε μια μικρή big band, την Le petit Big Band το καλοκαίρι του 2015, με ενορχηστρώσεις του Γιώργου Παπαδογιάννη, σε συνθέσεις του Django Reinhardt, του Duke Ellington και άλλων συνθετών της swing εποχής, σε συνδυασμό με δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις.

Με δύο δίσκους στο ενεργητικό τους («a-rhythmology» 2011 και «Μani Sessions» το 2014) και εμφανίσεις σε festival στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Djangofolllies Festival 2014, Django a Liberchies 2012, International Gypsy Jazz Meeting Poland 2012, Djangofest Athens 2010-2015) φημίζονται για τη δυναμική σκηνική τους παρουσία αλλά και τα γεμάτα ρυθμό live τους.

Με αέρα swing, αρμονικές αναφορές στο bebop, πρωτότυπες μελωδικές γραμμές, αλλά και ρυθμική ευελιξία, οι Diminuita μας ξεσηκώνουν από το Roof Stage του Gazarte την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.

Συντελεστές

Οι μουσικοί
Κωνσταντίνος Σαπούνης τρομπέτα
Δημήτρης Παντελιάς σοπράνο σαξόφωνο
Σπύρος Νίκας άλτο σαξόφωνο
Γρηγόρης Ασημακόπουλος τενόρο σαξόφωνο
Αλέξανδρος Θεοδωρακόπουλος βαρύτονο σαξόφωνο
Γιώργος Κωνσταντίνου κοντραμπάσο
Γιώργος Ποταμιάνος τύμπανα
Έφη Σαράντη ρυθμική κιθάρα
Μαρία Αυλητή φωνητικά
Γιώργος Παπαδογιάννης κιθάρα, ενορχήστρωση

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

4 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.