Δυο μουσικές βραδιές με την Ουρανία Λαμπροπούλου

Η μουσικός συνοδεύει με το σαντούρι της νησιώτικα και μεσοπολεμικά ρεμπέτικα τραγούδια

H Oυρανία Λαμπροπούλου θα βρεθεί με το σαντούρι της για δύο μουσικές βραδιές στο ΚΕΤ. Την Πέμπτη 26/2 με το μουσικό σχήμα Μπάλλος και την Πέμπτη 5/3 με τον Ευγένιο Βούλγαρη.

♦ Μουσικές του Αιγαίου από το μουσικό σχήμα Μπάλλος
Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 στις 21:00

Το μουσικό σχήμα Μπάλλος εμφανίστηκε στην ελληνική μουσική σκηνή στις αρχές του 2002. Το ρεπερτόριό του αναφέρεται στις μουσικές των νησιών του Αιγαίου και των παραλίων της Μικράς Ασίας. Αυτό που χαρακτηρίζει κυρίως τον ήχο του σχήματος είναι η επιλογή των οργάνων και του ρεπερτορίου καθώς και η χρήση παλαιών τρόπων παιξίματος που λαμβάνουν εδώ μια άλλη διάσταση.Τα όργανα που χρησιμοποιούνται είναι το βιολί, το σαντούρι και το λαούτο: ένα οργανικό σύνολο αρκετά διαδεδομένο και σε χρήση ακόμα και σήμερα στον Αιγιακό χώρο.

♦ Αστικά ηχοτοπία του μεσοπολεμικού ρεμπέτικου
Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 στις 21:00 

Η σύμπραξη της Ουρανίας Λαμπροπούλου και του Ευγένιου Βούλγαρη φέρνει μαζί δύο από τα πιο σπουδαία όργανα της μεσοπολεμικής μουσικής παράδοσης του ρεμπέτικου: το σαντούρι και το ούτι. Το ντουέτο ακουμπά στο ευρύ αρμονικό πεδίο του σαντουριού και στο σαφές μελωδικό αποτύπωμα του ουτιού, προκειμένου να ερμηνεύσει τον πλούσιο συναισθηματικά κόσμο των ρεμπέτικων τραγουδιών. Το ρεπερτόριο άλλοτε νοσταλγικό και σαγηνευτικό κι άλλοτε βίαιο και ηδονιστικό κατεργάζεται επιδέξια ένα ατμοσφαιρικό αλλά και χρωματιστό ταξίδι στα αστικά ηχοτοπία του μεσοπολεμικού ρεμπέτικου.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

6 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.