Διογένης Παπαδόπουλος: Yellow Pages

Τέμπερες και λάδια που τονίζουν με κίτρινο χρώμα το θηλυκό στοιχείο

Mε επιρροές από E. Schiele & T. Lautrec, ο Διογένης Παπαδόπουλος δημιουργεί μια σειρά έργων όπου επικρατεί το θηλυκό στοιχείο τονισμένο με κίτρινο χρώμα και κύρια υλικά τις τέμπερες και τα λάδια.

Ο κύκλος έργων του Διογένη Παπαδόπουλου με τίτλο «Yellow Pages» θα εκτεθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη της Ξάνθης από τις 11 μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.

Λίγα λόγια για τον Διογένη Παπαδόπουλο:

O Διογένης Παπαδόπουλος είναι Πολιτικός Μηχανικός. Ζει και εργάζεται στην Ξάνθη. Η ζωγραφική είναι ο τρόπος που επιλέγει για να εμπλουτίζει την καθημερινότητά του. Το ενδιαφέρον του για τα κόμιξ ήταν το έναυσμα για να ασχοληθεί με τη ζωγραφική. Πηγή της έμπνευσής του είναι το ανθρώπινο σώμα και κυρίως ο αισθησιασμός που αποπνέει το γυναικείο σώμα.

O ίδιος δήλωσε στο ελculture και τον Φώτη Αναστασιάδη:

«Ζωγραφίζω πολλά και διαφορετικά πράγματα. Αυτά που ζωγραφίζω κάθε φορά είναι κάτι σαν εμμονή για μένα. Ζωγραφίζω ένα θέμα μέχρι να το βαρεθώ ή να νιώσω ότι έχει κάνει τον κύκλο του. Τα θέματα αλλάζουν κάθε φορά ανάλογα με τα ερεθίσματα μου, αυτό όμως που με παρακινεί είναι η επιθυμία μου να γεμίσω ένα λευκό χαρτί ή έναν καμβά. Η εκφραστικότητα και η αισθαντικότητα είναι πράγματα που με παρακινούν να ζωγραφίζω άλλοτε ρεαλιστικά και άλλοτε φαντασιακά.»

Περισσότερα έργα του Διογένη Παπαδόπουλου μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω link:

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.