Μια διαδραστική παράσταση που καλεί τα παιδιά στον κόσμο της ιπποσύνης

Η εταιρία θεάτρου ΛΑΜΠΑ παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά σε μικρά και μεγάλα παιδιά τους «Δον Κιχώτες» που εμπνέονται από τον Δον Κιχώτη του Μιγκέλ ντε Θερβάντες σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γλύκας Στόιου στο Θέατρο Αλκμήνη.

Δύο ζιζάνια, ένα ταξίδι στην Ισπανία του 16ου αιώνα και μια διαδραστική θεατρική παράσταση που δημιουργεί ένα πυροτέχνημα από εικόνες. Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν μερικές από τις απίθανες ιστορίες του Αλόνσο Κιχάνο, ενός φτωχού άρχοντα από την επαρχία της Μάντσας που αποφασίζει να γίνει ιππότης, επιλέγει για τον εαυτό του το όνομα Δον Κιχώτης, παίρνει για υπηρέτη του τον αγαθό Σάντσο Πάντσα και πορεύεται στους δρόμους της δράσης, της δικαιοσύνης και της αλήθειας, αναζητώντας την περιπέτεια και μια Δουλτσινέα που ζει μόνο στη φαντασία του. Το παραμύθι του Δον Κιχώτη αφηγούνται δύο ξωτικά, δύο πλάσματα πασπαλισμένα από την αστερόσκονη της παιδικής φαντασίας που παίζουν σχεδόν όλους τους ρόλους του έργου. Οι δύο ηθοποιοί παροτρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν, να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο της ιπποσύνης, να διασκεδάσουν, να «μπουν στο παιχνίδι» και να βοηθήσουν στην εξέλιξη του έργου σαν άλλοι Δον Κιχώτες.

Οι Δον Κιχώτες ξεκίνησαν την περιπλάνησή τους τη θεατρική σεζόν 2013-2014 με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης και ταξίδεψαν σε θέατρα και αίθουσες εκδηλώσεων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων σε όλη την Κρήτη. Στη συνέχεια, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Θεατρικής Εταιρίας του Λουξεμβούργου και παρουσίασαν τις ιστορίες του Δον Κιχώτη στο 2ο Ευρωπαϊκό Σχολείο και στο θέατρο Banannenfabrik στην πόλη του Λουξεμβούργου.

Συντελεστές

Παίζουν: Αγγελική Καρακαξίδου, Γλύκα Στόιου

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

3 €
- 6 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.