Δώρα της Γης με αντοχή στον χρόνο

Μία διαδρομή στο χώρο & το χρόνο

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. εγκαινιάζει την έκθεση «Δώρα της Γης με αντοχή στον χρόνο», την Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, μέρα εορτασμού της  «Διεθνούς Ημέρας Μουσείων» και ώρα 20.00. Η έκθεση «Δώρα της Γης με αντοχή στον χρόνο» η οποία φιλοξενείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών από τις 18 Μαΐου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015, επιχειρεί να προβάλει την Ελλαδική φύση και βιοποικιλότητα ως διαχρονική πηγή πόρων και έμπνευσης για την ευζωία του ανθρώπου και την ανάπτυξη της οικονομίας, της κοινωνικής ζωής, του πολιτισμού και των επιστημών.

Ο επισκέπτης της έκθεσης έχει την ευκαιρία να ακολουθήσει μια διαδρομή στο χώρο και το χρόνο με αφετηρία την προϊστορική Θήρα, ενδιάμεσο σταθμό την αρχαία Μακεδονία και κατάληξη στο σήμερα. Αρχαιολογικά ευρήματα και πλούσιο πληροφοριακό και εποπτικό υλικό τεκμηριώνουν τη διαχρονική αξία των δώρων της Ελλαδικής γης και παρουσιάζουν  σύγχρονες ερευνητικές προσεγγίσεις για την ανάδειξη και διάσωση της βιοποικιλότητας του τόπου μας.

Η έκθεση «Δώρα της Γης με αντοχή στον χρόνο» εντάσσεται στο κεντρικό πρόγραμμα της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (23.06-30.09.2015), που διοργανώνει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με τη συμμετοχή της «Κίνησης των 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης» και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Φιλοξενούμενη εκδήλωση

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 και ώρα 6-8 μ.μ. στο πλαίσιο εορτασμού, της «Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2015», το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει συνάντηση στρογγυλής τράπεζας  με θέμα «Τα 5 Μουσεία της Θεσσαλονίκης: Δράσεις και προοπτικές». Τα 5 Μουσεία της πόλης μας συνομιλούν, κάνουν απολογισμό, επαναπροσδιορίζονται, στοχεύουν και οραματίζονται.

Ομιλήτριες:
Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, Γενική Γραμματέα του Δ.Σ. του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών
Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, Διευθύντρια Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού
Μαρία Τσαντσάνογλου, Διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
Ξανθίππη Σκαρπιά-Χόιπελ, Πρόεδρο Δ.Σ. του Μακεδονικού Μουσείου, Σύγχρονης Τέχνης
Πολυξένη Αδάμ Βελένη, Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η εκδήλωση του Αρχαιολογικού Μουσείου θα διεξαχθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. για να συνδυαστεί με τα εγκαίνια της έκθεσης «Δώρα της Γής  με αντοχή στο Χρόνο», που πραγματοποιεί το εν λόγω Ίδρυμα, προκειμένου να διευκολυνθεί το κοινό για να παρακολουθήσει και τις δύο εκδηλώσεις ως δείγμα της άριστης συνεργασίας των 5 Μουσείων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.