Drops of Breath: Οκτώ φωτογραφίες από την πρώτη υποβρύχια χορευτική παράσταση

Drops of Breath

Τέσσερις φωτογράφοι απαθανάτισαν κινήσεις και συναισθήματα από τις πρόβες και τις παραστάσεις

Το Drops of Breath ,η πρώτη παγκόσμια υποβρύχια χορευτική παράσταση εμπνεύστηκε από τη Γαλλίδα χορογράφο Sophie Bulbulyan (DK-BEL) και την Ελληνίδα χορογράφο Αποστολία Παπαδαμάκη (Quasi Stellar) σε συνεργασία με την Κύπρια χορογράφο Λία Χαράκη (Pelma).

Την παράσταση βίωσε το υποβρύχιο ακροατήριο που βρέθηκε σε βάθος 5 μέτρων, με μάσκα στην επιφάνεια της θάλασσας και από οθόνη το ακροατήριο στην παραλία, τον Σεπτέμβριο του 2015, κάτω από τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα στο Ακρωτήριο του Σουνίου, στην Αττική. Σε ένα υποθαλάσσιο θέατρο που σχεδιάστηκε από τον σκηνογράφο Γιώργο Γεωργίου, 15 καλλιτέχνες (μεταξύ των οποίων τρεις χορευτές με αναπηρίες και τρία παιδιά) από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο πραγματοποίησαν αυτή την υποβρύχια χορογραφία με μουσική του Τρύφωνα Κουτσουρέλη.

Τέσσερις φωτογράφοι απαθανάτισαν κινήσεις και συναισθήματα από τις πρόβες και τις παραστάσεις. Μια επιλογή από τις φωτογραφίες τους συνθέτει την Έκθεση Drops of Breath, με την επιμέλεια του Στέφανου Σουβαντζόγλου.

Η έκθεση που θα θα διαρκέσει από τις 22 Ιουλίου έως τις 27 Αυγούστου, προβάλλει οκτώ φωτογραφίες σε εκτυπώσεις μεγάλης κλίμακας σε πολυανθρακική επιφάνεια και επιτρέπει στους επισκέπτες να βιώσουν το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό όραμα μέσα από ένα έργο που απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους.

Συντελεστές

Συμμετέχοντες φωτογράφοι:

Αναστάσης Αγάθος

Παναγής Χρυσοβέργης

Luc Lakeman

Carolin Negrin

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.