Μια υποβρύχια - εικαστική παράσταση χορού για πρώτη φορά στον κόσμο με υποβρύχιο κοινό

Μια πολυσυλλεκτική ομάδα υποβρύχιων χορευτών, μεταξύ αυτών και χορευτές με αναπηρία, μεταφέρουν όλους σε έναν υδάτινο κόσμο, όπου η μαγική αίσθηση της απουσίας της βαρύτητας και της απόλυτης ελευθερίας κινήσεων αναδεικνύουν την ισότητα μέσα από την ετερότητα, την κατανόηση του ίσου δικαιώματος στην αναπνοή, ως το ύψιστο μέσο διατήρησης και εξέλιξης της ζωής.

Για πρώτη φορά στον κόσμο, οι χορογράφοι Sophie Bulbulyan (DK-BEL/Γαλλία) και Αποστολία Παπαδαμάκη (Quasi Stellar/Ελλάδα), σε συνεργασία με τη Λία Χαράκη (Pelma/Κύπρος) και μια ομάδα καλλιτεχνών από δώδεκα συνεργαζόμενες χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ελβετία, Ισπανία, Κύπρος, Λίβανος, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σουηδία) παρουσιάζουν μια υποθαλάσσια χορευτικήεικαστική παράσταση με υποβρύχιο κοινό.

Η παράσταση με τίτλο «Drops of Breath» και δυναμικό μήνυμα «είμαστε όλοι ίσοι κάτω από το νερό», αποτελεί την κύρια δράση-κορύφωση του καινοτόμου project «Η Υποβρύχια Καρδιά της Μεσογείου» (The Underwater Heart of  the Mediterranean). Πρόκειται για ένα έργο πολλαπλών δράσεων οι οποίες συνυφαίνουν μια πολυεπίπεδη πλατφόρμα, αγγίζοντας σε βάθος κοινωνικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές αξίες. Το σύνολο του έργου επιλέχθηκε από το Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» (Ορίζοντας 2020), της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της ΕΕ.


Δείτε το teaser της παράστασης «Drops of Breath»

Στις τρεις υποθαλάσσιες παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου στο Ακρωτήριο Σουνίου, κάτω από τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα, σε ένα υποθαλάσσιο «αμφιθέατρο», δεκατέσσερις επαγγελματίες χορευτές, μεταξύ αυτών και τρεις χορευτές με αναπηρία από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο, θα ερμηνεύσουν μια υποθαλάσσια χορογραφία υπό την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Τρύφωνα Κουτσουρέλη.

Μια οπτική και ακουστική εμπειρία, ένα dance & visual θέαμα που το κοινό θα παρακολουθήσει με τρεις τρόπους: υποβρυχίως (με καταδυτική στολή σε βάθος 6 μέτρων), στην επιφάνεια της θάλασσας  (με εξοπλισμό snorkeling) και τέλος, από την ακτή μέσω γιγαντο-οθόνης.

https://www.youtube.com/watch?v=T6M0jb2R2zA

Συντελεστές

Σύλληψη/Χορογραφία: Αποστολία Παπαδαμάκη – Sophie Bulbulyan
Εκπαίδευση τεχνικών πλευστότητας: Τάσος Παπαπάνος
Υποβρύχια μουσική: Τρύφων Κουτσουρέλης
Υποβρύχια σκηνογραφία, κοστούμια: Γιώργος Γεωργίου
Υποβρύχια φιλμογραφία: Στέλιος Αποστολόπουλος
Χορευτές: Alexandre Bathily-Alvès, Thierry Maboang, Jules Bulbulyan, Souad Daoudi, Michée Quenum, Ειρήνη Κουρούβανη, Αντώνης Στρούζας, Τάσος Παπαπάνος, Ελένη Διαμαντή, Χριστίνα Πατσάλη, Δήμητρα Σβίγγου, Νεφέλη Μποσκοΐτη, Βασίλης Βασιλείου, Αριστοτέλης Μαρινόπουλος

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 80 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.