Electric Nights 2018 για 6η χρονιά στο Booze

Electric Nights 2018

Tο καινοτόμο φεστιβάλ ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής αφιερωμένο στην τέχνη και την τεχνολογία του ήχου

To ELECTRIC NIGHTS, το καινοτόμο φεστιβάλ ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής αφιερωμένο στην τέχνη και την τεχνολογία του ήχου, επιστρέφει για 6η χρονιά στην Αθήνα από την καλλιτεχνική ομάδα MEDEA ELECTRONIQUE. Την Παρασκευή 2 Μαρτίου και το Σάββατο 3 Μαρτίου παρουσιάζονται στη σκηνή του BOOZE οι νέες δυναμικές παρουσίες και οι πειραματισμοί της ηλεκτρονικής σκηνής από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Electric Nights 2018

Ένα φεστιβάλ-πλατφόρμα για τη σύγχρονη έρευνα και την τεχνολογία του ήχου και της μουσικής. Καλλιτέχνες με διαφορετικές καταβολές συμπράττουν και παρουσιάζουν το οπτικοακουστικό τους αλφάβητο, με ενοποιητικό στοιχείο τη διάθεση για αυτοσχεδιασμό και πειραματισμό, διευρύνοντας έτσι τα όρια της τέχνης και της μουσικής.

Στη φετινή έκδοση του ELECTRIC NIGHTS τίθεται στο επίκεντρο το machine learning (μηχανική μάθηση), τα neural networks (νευρωνικά δίκτυα), το circuit bending ( μεταποίηση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων), τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, η στοχαστική σύνθεση, αλλά και τα οπτικοακουστικά sets (πειραματικά έως dance electro).

Electric Nights 2018

ELECTRIC NIGHTS 2018 – LINE-UP

Παρασκευή 2 Μαρτίου

21:00 Sound_00 & Lefterna (Toni Dimitrov / Boban Ristevski),  (FYROM)
22:00 Enerzion / Mad Professor (Chloé Malaise / Loic Mancaux), (FR)
23:00 Spells Disaster (Juan Duarte),  (MX/DE)
00:00 Γιώργης Σακελλαρίου, (GR)
01:00 Ash Magician (Liam Goodacre), (UK/US)
02:00 timodufner (Timo Dufner), (DE)
03:00 Karatech (Dominic Brun) / Μανώλης Μανουσάκης / Βίκυ Μπισμπίκη, (SE) / (GR)

Σάββατο 3 Μαρτίου

21:00 Owlbites (Θάνος Φωτιάδης),  (GR/NL)
22:00 Miloš Cathals (Κυριάκος Χαραλαμπίδης / Giuluano Anzani / Χρήστος Λούπης / Michele Abolaffio), (GR/IT)
23:00 Static Ex Static (Jørgen Teller),  (DK)
00:00 Emmanuelle Gibello, (FR)
01:00 MichalisVv (Μιχάλης Βαρδακάς), (GR)
02:00 formuls (James Doodley), (UK)
03:00 Antidröm (Tim Bayley),  (UK)

Electric Nights 2018

Εργαστήρια Μουσικής Τεχνολογίας

Όπως τις προηγούμενες χρονιές, παράλληλα με το line-up πραγματοποιούνται 2 εργαστήρια μουσικής τεχνολογίας.

Εργαστήριο Ι

Context:
Advanced Sequencing with Pure Data
Με τον Liam Goodacre, Σάββατο 3 Μαρτίου / 12.00-16.00

To Context είναι ένα modular sequencer για PD, που επιτρέπει στους χρήστες του να δημιουργήσουν sequencing περιβάλλοντα. Μουσικές συνθέσεις δημιουργούνται επίσης μέσα από ένα  Context network, όπου ποικίλες ενότητες περιεχομένου συνδέονται. Τα Context networks μπορούν και ενσωματώνουν τη γραμμική, τυχαία, δομική και λογική συμπεριφορά με οποιονδήποτε τρόπο επιλέγει ο χρήστης, καθιστώντας τα εξαιρετικά ευέλικτες πλατφόρμες μουσικής σύνθεσης.

Το εργαστήριο διδάσκει τους τρόπους σύνθεσης μουσικής με τη χρήση του Context. Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για τη generative music και το Pd. Οι συμμετέχοντες θα πρεπει να φέρουν μαζί τους το laptop τους, έχοντας προηγουμένως εγκαταστήσει το Pd Vanilla (0.47 ή πιο πρόσφατο).

Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου μπορούν να κατεβάσουν Pure Data στο παρακάτω link: http://puredata.info/downloads/pure-data

Περισσότερα:
https://contextsequencer.files.wordpress.com/2016/11/goodacre-context.pdf
http://musicalmetacreation.org/buddydrive/file/goodacre/

Ο Liam Goodacre (UK / US), είναι καθηγητής φιλοσοφίας και σχεδιαστής λογισμικού και ηλεκτρονικός μουσικός. Έχει περάσει τρία χρόνια δημιουργώντας το sequencer Context, το οποίο χρησιμοποιεί για να συνθέσει το δικό του στυλ της αλγοριθμικής techno μουσικής, σε Pd  (γλώσσα προγραμματισμού ανοιχτού λογισμικού για πολυμέσα). Μεταξύ άλλων, εμπνέεται από τους: Basic Channel, Deepchord, Underworld, and John Coltrane.Η performance του εγγράφεται στο dub και την  ambient techno, με noise, bass chords, samples, και παιχνίδι με το φως.

Electric Nights 2018

Εργαστήριο ΙΙ

microMonsters:
Κατασκευάζω και προγραμματίζω ένα μουσικό τερατάκι
Με την  Ιωάννα-Μυρτώ Χατζηγεωργίου , Σάββατο 3 Μαρτίου / 11.00

Πως μοιάζει ένα μικρό μουσικό τερατάκι; Τι ήχους κάνει όταν το ακουμπώ; Τι σημαίνει κώδικας; Τι εντολές να δώσω για να αναβοσβήσω τα φώτα; Στο εργαστήριο τα παιδιά  έχουν την ευκαιρία να φανταστούν για να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν χρησιμοποιώντας τις εκπαιδευτικές ηλεκτρονικές πλακέτες BBC-microbit. Χρησιμοποιώντας βασικές έννοιες προγραμματισμού για να δημιουργήσουν εικαστικές και μουσικές δημιουργίες.

Κατάλληλο για ηλικίες 10-14 ετών.

H Ιωάννα-Μυρτώ Χατζηγεωργίου είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε. Δραστηριοποιείται στον τομέα της μη τυπικής και άτυπης μάθησης τα τελευταία 15 χρόνια, συμμετέχοντας, διοργανώνοντας και διδάσκοντας σε ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής νέων και επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς. Από τον Δεκέμβρη του 2017 συμμετέχει στο πρόγραμμα Τέμπο που έχει ως στόχο την ανάπτυξη και εφαρμογή συμπεριληπτικών εκπαιδευτικών πρακτικών με εργαλεία τη μουσική και την τεχνολογία.

 

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 8 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.