Μια μελέτη πάνω στον έρωτα και τη σεξουαλικότητα

Η Νατάσα Παπανδρέου, ηθοποιός της νεότερης γενιάς, καταπιάνεται με τη γραφή του Ηλία Πετρόπουλου και παρουσιάζει την πρώτη της σκηνοθετική δουλειά με τίτλο «Επικήδειος Λόγος». Πρόκειται για μια παράσταση στην οποία συνυφαίνεται το ομώνυμο κείμενο από την εισαγωγή του βιβλίου «Τα Ρεμπέτικα Τραγούδια» με σπαράγματα από διάφορα έργα του συγγραφέα, όλα ιδωμένα όμως από μια γωνία από την οποία φωτίζονται ξεκάθαρα ο έρωτας και η σεξουαλικότητα.

Η συνάντηση δύο ανθρώπων επί σκηνής γίνεται η αφορμή για την εκκίνηση ενός παιχνιδιού έρευνας, ανακάλυψης, σύγκρουσης, κατάδυσης στις μύχιες περιοχές της ύπαρξής τους και απόπειρα εξομολόγησης του συναισθηματικού τους κόσμου.

Η Ματίνα Περγιουδάκη και ο Φιντέλ Ταλαμπούκας –οι δύο ηθοποιοί και ήρωες του έργου- ως άλλοι επιστήμονες προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που τους έφερε κοντά. Παίζουν μαζί, ανακαλύπτουν το σώμα τους, ανακαλύπτουν το σώμα του άλλου, περνούν την καθημερινότητά τους μαζί, περνούν εμπόδια, ανακαλύπτουν περισσότερο ο ένας το σώμα του άλλου. Η σχέση τους φθείρεται μα εκείνοι εξακολουθούν να αναρωτιούνται. Συνεχίζουν να ερευνούν και να επιδιώκουν την απόλυτη ένωση με τον άλλον. Μάταια ή όχι;

Με διάθεση παιγνιώδη, η Νατάσα Παπανδρέου οργανώνει το σκηνικό υλικό γοητευμένη από τον άμεσο, συχνά δηκτικό και έντονα ιδιοσυγκρασιακό λόγο του Πετρόπουλου. Αποφεύγοντας να κάνει ένα θέατρο – ντοκουμέντο για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα, φωτίζει με τρόπο ζωντανό και παλλόμενο στο σήμερα, το δίπτυχο του έρωτα και της σεξουαλικότητας επιδιώκοντας ένα στίγμα προσωπικό στην αφήγηση που παραδίδει.

Ο «Επικήδειος Λόγος» κάνει πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου και θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15 στο Baumstrasse/Δρόμος με Δέντρα (Σερβίων 8, 2ος Όροφος) έως την 1η Δεκεμβρίου.

Νατάσα Παπανδρέου
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (2008-2011), κάνοντας παράλληλα σπουδές στο Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων, με τη Σοφία Βγενοπούλου και την ομάδα Grasshopper για τις παραστάσεις «Το τρένο» (2014) και «Στην οθόνη φως» (2012) στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, όπως επίσης με την Αργυρώ Χιώτη και την ομάδα VASISTAS για τα έργα «DOMINO» (2013, 2015) στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου και στο Θέατρο Ροές αντίστοιχα και «Playback» (2012) στο πλαίσιο του MIRfestival στο Rabbithole.

Συντελεστές

Ιδέα – Σκηνοθεσία: Νατάσα Παπανδρέου
Δραματουργική επεξεργασία: Ασπασία – Μαρία Αλεξίου
Επιμέλεια κίνησης: Νικολέτα Ξεναρίου
Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Όλγα Μπρούμα
Συνεργάτης σκηνογράφος: Μυρτώ Σοφιαδέλη
Κοστούμια: Μαργαρίτα Δοσούλα
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Φωτογραφίες: Ειρήνη Γαντερί

Ερμηνεία: Ματίνα Περγιουδάκη, Φιντέλ Ταλαμπούκας

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.