Εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά 9-12 ετών

Η απεικόνιση των μορφών στις ταφικές σκηνές από την αρχαιότητα μέχρι τον Ελ Γκρέκο

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με αφορμή την περιοδική έκθεση για τον Ελ Γκρέκο διοργανώνει το εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά 9 έως 12 ετών με κεντρικό θέμα «Μορφές στις ταφικές σκηνές από την αρχαιότητα μέχρι τον Ελ Γκρέκο» με τον ζωγράφο Διονύση Καμπόλη και την παιδαγωγό Γκέλυ Τζαμουράνη.

Η απεικόνιση των μορφών, τα έντονα πολλές φορές συναισθήματα που αποτυπώνονται στις αφηγηματικές παραστάσεις των αγγείων και στα έργα του Γκρέκο, δίνουν την αφορμή στα παιδιά να δημιουργήσουν τις δικές τους συνθέσεις. Θα απομονώσουν μορφές και πρόσωπα, όπως του Αχιλλέα και της βασίλισσας των Αμαζόνων Πενθεσίλεια, της Ιφιγένειας και του Αίαντα, καθώς και τα πρόσωπα από την «Ταφή του Χριστού» και τις δύο «Πιετά» του Γκρέκο, θα παρατηρήσουν τα συναισθήματα και το πώς αποδίδονται στα αγγεία και στους πίνακες και θα τα μεταφέρουν στα δικά τους έργα.

Στις δύο πρώτες συναντήσεις θα χρησιμοποιήσουμε μολύβι και κάρβουνο σε χαρτί, ενώ στην τελευταία συνάντηση θα επιλέξουμε μία από τις δημιουργίες μας και θα την μεταφέρουμε σε καμβά με τέμπερες.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

40 €
- 45 €
tags / workshops

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.