Ετήσια παιδικά εργαστήρια στο Μουσείο Συναισθημάτων

Ενθάρρυνση της συναισθηματικής ανάπτυξης μέσα από τα εκθέματα του μουσείου

Το Μουσείο Συναισθημάτων με βάση τη φιλοσοφία του σχεδιάζει τα ετήσια παιδικά εργαστήρια με σκοπό να ενθαρρύνουν την συναισθηματική ανάπτυξη και καλλιέργεια των παιδιών, μέσα από τα εκθέματα του μουσείου, το παιχνίδι, το παραμύθι, το θέατρο, τη σωματική έκφραση και τα εικαστικά.

1. «Δημιουργώντας το δικό μου χάρτη συναισθημάτων!» για παιδιά Β΄, Γ΄ και Δ΄ δημοτικού
Χαρά, Λύπη, Αγάπη, Επιθυμία, Φόβος, Θυμός, Ζήλεια, Βαρεμάρα, Μοναξιά, Έκπληξη, Ανυπομονησία, Αγωνία, Ενθουσιασμός, Αναποφασιστικότητα, Ηρεμία, Συμπάθεια, Υπερηφάνεια. Οι χώρες των συναισθημάτων τι σχέση έχουν μεταξύ τους; Για να φτάσω στο φόβο, χρειάζομαι να περάσω από το θυμό; Για να φτάσω στη λύπη χρειάζομαι να συναντήσω το φόβο; Για να φτάσω στην αγάπη χρειάζομαι να πάω από τα χωράφια του φόβου; Συναντιόμαστε για να φτιάξει ο κάθε ένας μας, μέσα από το παιχνίδι, το παραμύθι, τις κατασκευές και τα εικαστικά, το δικό του χάρτη των συναισθημάτων. Με τα δικά του ήθη, έθιμα και γλωσσικά ιδιώματα. Στόχος μας να γνωρίσει ο κάθε ένας λίγο πιο πολύ τον εαυτό του, να κερδίσει την εμπιστοσύνη του στα δικά του θέλω και στα δικά του βήματα. Να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο γνωρίζοντας ο κάθε ένας τον εαυτό του και μέσα από το καθρέπτισμα του στον άλλο.

Έναρξη: Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015
Ημέρες και ώρες: κάθε δεύτερο Σάββατο, 3:00μ.μ. έως 4:30μ.μ.
Ημερομηνίες: Οκτώβριος 10, 24, Νοέμβριος 7, 21, Δεκέμβριος 5, 19, Ιανουάριος 9, 23,
Φεβρουάριος 6, 20, Μάρτιος 5, 19, Απρίλιος 2, 16, Μάιος 14, 28
Ηλικίες: για παιδιά Β΄, Γ΄ και Δ΄ δημοτικού
Συνολικό κόστος συμμετοχής: συνολικό κόστος 196 €

2. «Μαθήματα Ζωής!» για παιδιά Ε΄, ΣΤ΄ και Α΄ γυμνασίου
Μπορώ να ξεχωρίσω πότε νιώθω θυμό και πότε νιώθω φόβο; Τι αλλάζει; Τι συμβαίνει στο σώμα μου όταν νιώθω λύπη ή χαρά; Γίνεται να μιλήσω για αυτό που νοιώθω; Πώς μπορώ να εκφράσω το συναίσθημά μου και να είμαι κατανοητός στους άλλους γύρω μου; Όλα τα συναισθήματα επιτρέπονται; κι αν όλα επιτρέπονται; Τι έχει το κάθε ένα να μου δώσει στην καθημερινή μου ζωή; Αναγνωρίζοντας τα συναισθήματα μου και πότε τα νιώθω, τι συμβαίνει και τα νιώθω, γίνεται να γνωρίζω καλύτερα των εαυτό μου; Γίνεται να έχω περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου; Το μέσο μας θα είναι οι δικές μας προσωπικές ιστορίες. Σκοπός να αναπαραστήσουμε κάθε φορά το συναίσθημα ή τα συναισθήματα της ιστορίας που ακούμε. Ώστε να καλλιεργήσουμε την επικοινωνία με τον εαυτό μας, την ενσυναίσθηση, τον αυθορμητισμό μας, τη συναισθηματική ευελιξία και ανθεκτικότητα, τη δημιουργικότητα στη ζωή και τις δυσκολίες της. Να αναγνωρίσει ο κάθε ένας για τον εαυτό του το δικό του μοναδικό τρόπο που μαθαίνει στη ζωή.

Έναρξη: Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015
Ημέρες και ώρες: κάθε δεύτερο Σάββατο, 3μ.μ. έως 4:30μ.μ.
Ημερομηνίες: Οκτώβριος 3, 17, 31, Νοέμβριος 14, 28, Δεκέμβριος 12, Ιανουάριος 16, 30,
Φεβρουάριος 13, 27, Μάρτιος 12, 26, Απρίλιος 9, 23
Ηλικίες: για παιδιά Ε΄, ΣΤ΄ δημοτικού και Α΄ γυμνασίου
Κόστος συμμετοχής: συνολικό κόστος 174€

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

174 €
- 196 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.