Μουσικοί της EUYO και της MOYSA ερμηνεύουν έργα των Σκαλκώτα, Strauss και Schubert

H Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΕUYO, ένας από τους παλαιότερους θεσμούς στην ιστορία της συμφωνικής μουσικής, επισκέπτεται για τρίτη φορά τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της συστηματικής συνεργασίας της με το Μέγαρο Μουσικής, και συμπράττει με τη νεοσύστατη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, MOYSA, σε μια γιορτή της μουσικής που «υμνεί το νέο ταλέντο, τη συνεργασία, την αφοσίωση στην τέχνη, τη φιλία και την Ευρώπη που ονειρευτήκαμε», με τα λόγια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΟΜΜΘ, Γεώργιου-Εμμανουήλ Λαζαρίδη.

Η ΜΟΥSA, που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και στο πλαίσιο του προγράμματος Creative Europe, αριθμεί 84 μέλη ηλικίας από 8 έως 25 ετών από τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, το Κιλκίς, τη Λάρισα, την Κοζάνη και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Κύριοι στόχοι της MOYSA είναι να συμβάλλει στην καλλιτεχνική εξέλιξη ταλαντούχων νέων μουσικών μέσα από συναυλίες, συνεργασίες, σεμινάρια και άλλες δραστηριότητες που αφορούν στην ορχηστρική τέχνη, καθώς και να αναπτύξει το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις εντός και εκτός του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το όμορφο αυτό ταξίδι των νέων μουσικών της MOYSA στην τέχνη που υπηρετούν ξεκινά με την πρώτη επίσημη εμφάνιση 35 επίλεκτων μελών της στο πλευρό 15 επίλεκτων μελών της EUYO, της κορυφαίας ορχήστρας νέων παγκοσμίως. Σε μια πανηγυρική συναυλία στις 19 Απριλίου, μουσικοί της EUYO και της MOYSA ερμηνεύουν έργα των Σκαλκώτα, Strauss και Schubert υπό τη διεύθυνση του Yuri Azevedo, ενός νεαρού μαέστρου, εκπαιδευμένου στο πλαίσιο του «El Sistema» της Βραζιλίας, που στα 22 μόλις χρόνια του έχει χαρακτηριστεί ως ένας «ανερχόμενος Gustavo Dudamel».

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.