Μια ομάδα φοιτητών από το UCL Classical Drama Society υπηρετεί το «καλόν» χωρίς πολλά μέσα

«Τί ‘ναι η σοφία; Ποιό χάρισμα στον άνθρωπο απ’ όσα δίνουν οι θεοί είναι πιο καλό παρά το χέρι να μπορεί το νικητήριο να κρατεί πα στο κεφάλι των εχτρών; Τ’ όμορφο πάντα είναι αρεστό»
Ευριπίδου: Βάκχαι, γ’ στάσιμο, στιχ. 878-882

Το όμορφο (καλόν) είναι πάντα αρεστό, όπως διαπιστώνει ο Ευριπίδης διά στόματος χορού, και για του λόγου το αληθές, μια ομάδα φοιτητών από το Λονδίνο, που υπηρετεί το «καλόν» χωρίς πολλά μέσα, αλλά με όρεξη, ξεκίνησε άγνωστη μεταξύ αγνώστων δίνοντας πέντε μόλις παραστάσεις σε ένα θέατρο του Λονδίνου και κατέληξε ειδική προσκεκλημένη του Βρετανικού Μουσείου.

Ο πυρήνας της ομάδας, που συγκροτήθηκε στο UCL Classical Drama Society, είναι ελληνικός. Η σκηνοθέτης, Έμιλυ Λουΐζου, σημειώνει πως η παράσταση επικεντρώνεται «στη σύγκρουση της ανθρώπινης λογικής με τα ένστικτα, την ατέρμονη αναζήτηση της ισορροπίας ανάμεσα στο πάθος και τη τρέλα, την αδιάκοπη αναμέτρηση του ανθρώπου με τους μεγαλύτερους φόβους του, που όμως τον τρέφουν: τον πόνο, τη θλίψη, την ήττα και τον εξευτελισμό».

{youtube}AyTo7n45VZw{/youtube}
Δείτε το τρέιλερ της παράστασης «Βάκχες»

Η παράσταση, που έκανε πρεμιέρα στις 10 Φεβρουαρίου στο Bloomsbury Theatre του Λονδίνου, με απολογισμό πέντε sold out παραστάσεις και 2.500 εισιτήρια. Αμέσως μετά, το UK National Student Drama Festival τη συμπεριέλαβε στη λίστα με τις δέκα καλύτερες φοιτητικές παραστάσεις της χώρας, διάκριση που της έδωσε το εισιτήριο για επίσημη συμμετοχή στο ομώνυμο φεστιβάλ (National Student Drama Festival 2015, 28.03-3.04, Scarborough) αλλά και για τη γενέτειρα χώρα των Βακχών για τρεις παραστάσεις στην Αθήνα, το Χαλάνδρι και την Αρχαία Μεσσήνη, στις 17, 21 και 23 Απριλίου. Το επιστέγασμα της περιοδείας αυτής, θα αποτελέσουν οι τρεις ιδιωτικές παραστάσεις που θα δοθούν για 1.000 φίλους, μέλη του Βρετανικού Μουσείου, μετά από πρόσκληση του ίδιου του Μουσείου, τον ερχόμενο Ιούλιο.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Έμιλυ Λουΐζου
Σύγχρονη μετάφραση: James Morwood
Παραγωγή: Hayley Russell
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: David Denyer
Σκηνικά: Αύρα Αλευροπούλου
Κοστούμια: Ελένη Μπαντρά
Χορογραφία: Valeriya Azorina & Δέσποινα Ψευτοδιάκου
Σχεδιασμός Ήχου: James Melling
Φωτογραφία: Alex Davison & Lucy Feng
Σχεδιασμός Αφίσας: Λιλύ Χασσιώτη
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Alisha Iyer, Moa Taylor Hodin, Polyanna Cohen, Cara Fay, Faidra Faitaki, Cora Burridge, Mercedes Bromwich, Helena Cadhela, Adam Woolley, Pavlos Chrisodoulou, Jeremy Wong, Jack Tivey, Charlotte Holtum, Alistair Rooms, Ranulph Tees, Jamie Sillitoe, Hayden Munt, Akshay Nugent.
Μουσικοί: Clemence Robert, Francesca Piccano Moss, David Denyer

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

6 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.