Ex Hex w/ The Dark Rags live

Ένα live με glam rock κιθάρες, κιθαριστική pop των '70s και punk αισθητική

Ex Hex, από τη μουσική σκηνή της Ουάσινγκτον, εμφανίζονται live, για πρώτη φορά στην Αθήνα, στη σκηνή του six d.o.g.s την Τετάρτη 11 Μαρτίου. Τη συναυλία ανοίγουν οι The Dark Rags.

Οι Ex Hex αποτελούνται από τις Mary Timony (φωνητικά, κιθάρα), Betsy Wright (τύμπανα) και Laura Harris (μπάσο) και αντλούν το όνομα τους από έναν προσωπικό δίσκο που κυκλοφόρησε η Mary Timony το 2005. Σχηματίστηκαν το 2013 και φέτος κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους με τίτλο «Rips» (2014, Merge) στη γνωστή δισκογραφική των Superchunk, Merge Records. Πριν την δημιουργία του συγκροτήματος, η Mary είχε μια πλούσια μουσική διαδρομή ως μέλος αρχικά της punk μπάντας Autoclave από την Ουάσιγκτον και ακολούθως με τους Helium στη Βοστόνη της δεκαετίας του 1990. Συνέχισε στη δεκαετία του 2000 με προσωπική καριέρα, όπως προαναφέρθηκε, ενώ το 2011 συμμετείχε στο σχήμα των Wild Flag με τις Carrie Brownstein και Janet Weiss των Sleater Kinney. Το αναπάντεχο και πρόωρο τέλος των Wild Flag την βρήκε να επιστρέφει στην γενέτειρα της και να διασυνδέεται με τις Betsy και Laura στο τωρινό σχήμα των Ex Hex.

{youtube}2ZVn1UrCvjc{/youtube}
Ακούστε το τραγούδι «Don’t wanna lose» από τις Ex Hex

Αν κάτι χαρακτηρίζει το «Rips» ως δίσκο, είναι το συναίσθημα της χαράς του να παίζεις μουσική. Με σχήμα που παραπέμπει στα power pop trios της εποχής του new wave, το συγκρότημα φαίνεται πως κυριολεκτικά ξέθαψε τις δισκοθήκες των παιδικών του χρόνων: glam rock κιθάρες, κιθαριστική pop των τελών της δεκαετίας των 1970s και punk αισθητική. Οι στίχοι των κομματιών επίσης παραπέμπουν σε μια πιο αθώα παιδική εποχή, όπου τα βασικά προβλήματα είναι το πόσο άχρηστα είναι τα αγόρια, το που θα βρούμε αλκοόλ, και το πως θα τα καταφέρουμε να μην βαριόμαστε και να βγούμε από την ανυποληψία. Το αποτέλεσμα μοιάζει λίγο σαν να αποφάσιζε η Debbie Harry να παρατήσει την αφόρητα cool νυχτερινή ζωή της Νέας Υόρκης και να κλειδωθεί σε ένα κακόφημο μπαρ, παίζοντας μουσική μέχρι πρωίας με τους φίλους της τους Cheap Trick.

Οι The Dark Rags, τετράδα που σχηματίστηκε το 2010 και έχει κυκλοφορήσει ένα EP: Drunken Angel το 2010, το ομώνυμο πρώτο τους LP: The Dark Rags τo 2011 και το single: Underground το 2012. Ακολούθησε το δεύτερο LP τους «Paranoia Blues» στα τέλη του 2014. Με σαφείς αναφορές στην σκηνή της Νέας Υόρκης τη δεκαετίας του 1970 και την garage αναβίωση της Αυστραλίας στην δεκαετίας του 1980, οι The Dark Rags αντλούν την έμπνευση τους από κοντινά μονοπάτια με τις Ex Hex.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

12 €
- 18 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.