Eye’s Walk Digital festival 2016

Μια εξερεύνηση της ταυτότητας, του Άλλου, των συνόρων, του πολιτισμού, της ελευθερίας

Ελευσίνα και “Αισχύλεια” υποδέχονται τo “Europass” το νέο έργο για την Ευρώπη σήμερα, του Eyes Walk Digital festival 2016. Το Eye’s Walk Digital Festival αποτελεί ένα καινοτόμο φεστιβάλ που συνδυάζει την σύγχρονη digital τεχνολογία, το video installation & performing art και το design εμπειρίας με το ιδιαίτερο πολιτισμικό υπόβαθρο μιας πόλης. Ξεκίνησε το 2014  με τόπο και έμπνευση την ιδιαίτερη πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομία της Ερμούπολης.  

Europass
Αισχύλεια 2016/ 30 Αυγούστου/ από 21.00 έως 24:00
Site Specific Installation  στην εξωτερική επιφάνεια πλοίων αγκυροβολημένων στο λιμάνι της Ελευσίνας/ Θέση Καλιμπάκι”

Η ιδέα του Europass στην Ελευσίνα, συνεχίζει να είναι μια συνομιλία για την Ευρώπη Σήμερα διαμέσου του χρόνου και πέρα από τα σύνορα, όμως αναπτύσσεται διαφορετικά από ότι στην Ερμούπολη.

Η συνομιλία ενώνει δύο κόσμους στην Ελευσίνα. Τον Επάνω Κόσμο ή αλλιώς κόσμο της δράσης, της μετακίνησης, της μετατόπισης στην Ευρώπη Σήμερα και τον Κάτω Κόσμο ή αλλιώς κόσμο της ψυχής εκεί που κρύβονται οι μεγαλύτεροι φόβοι  και τα πιο δυσοίωνα  όνειρα.

Για τον Επάνω Κόσμο τα αγκυροβολημένα πλοία, παροπλισμένα πια μέσα σε ένα ζωντανό ωστόσο και περίφημο  λιμάνι της Ελευσίνας, είναι φορείς /μεταφέρουν μηνύματα για μια νέα ζωή, για θεούς, πλούτη, γνώση. Μεταφέρουν το Απέναντι και το αντιστρέφουν. Είναι τα μέσα για τη «Γη της Επαγγελίας» για όλους.

Είναι πλοία που «φέρουν» , μετακινούν και η μετακίνηση είναι η βάση του κύκλου της ζωής. Το site specific installation ξεκινά με μια φωνή/ απαγγελία/  εικόνες που έρχονται από τον Κάτω Κόσμο, τον κόσμο της ψυχής μπροστά σε μια δύσκολη μοίρα που δεν μπορεί να αποφύγει.

Το ποίημα είναι γραμμένο από τον εικαστικό Κώστα Καταγά και η απαγγελία είναι του ηθοποιού Γιώργου Μιχαλάκη. Γύρω στο χώρο πεταμένες , παλιές τηλεοράσεις προβάλουν τις εικόνες του Κώστα Καταγά. Μας αναγκάζουν να σκύψουμε το κεφάλι, να τις δούμε , μικρές οθόνες, πάνω ή μέσα στη γη, σαν οι καταλήξεις  από υπόγειες σήραγγες,  σαν ανοιχτές οπές ,είναι οι φωτεινές απολήξεις  /αναμεταδότες αυτού που συμβαίνει βαθιά. Και να ακούσουμε την ψυχή να συνομιλεί με το απροσδόκητο [πόλεμος, θάνατος, βίαιη αλλαγή κοκ]

Έτσι ξεκινάει το Europass στην Ελευσίνα.

Οι καλλιτέχνες:
Για το site specific installation συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
– Ποίημα «Μεγιδδώ» και έργα από το rest[art] project του Κώστα Καταγά/ Απαγγελία Γιώργος Μιχαλάκης
– 3& video artists με τα έργα τους: «Blindness?” Σπύρος Κουδουνάς,“Floating in space”Αγγελίνα Βοσκοπούλου, “Light of thy countenance/continent” Samuele Livornese, Ιταλία, “Blue and Black” David Hawkins, Αγγλία, «Mare Internum” Αλίκη Αρναούτη,

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=tH4Q4_DzSKI?version=3&rel=1&fs=1&autohide=2&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&wmode=transparent]

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.