FASMA Festival 2015

Καλλιτέχνες από όλο το εύρος της ηλεκτρονικής μουσικής, workshops, installations και προβολές

Το FASMA Festival επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις 13-15 Μαρτίου, παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από όλο το εύρος της ηλεκτρονικής μουσικής. Από τους Valerio Tricoli, Svarte Greiner και Kangding Ray, μέχρι τους Headless Horseman και Delta Funktionen, μεταξύ άλλων, το FASMA 2015 συνθέτει ένα απο τα πλέον επίκαιρα και ενημερωμένα line-up στον χώρο της ψηφιακής τέχνης. Στο πλευρό των διεθνών καλλιτεχνών, το FASMA προβάλλει μια προσεκτικά επιλεγμένη γκάμα εγχώριων ονομάτων, όπως τους Morah, Dream Weapons και Terra Exotica μαζί με τους resident του φεστιβάλ, Kondaktor και ANFS, λειτουργώντας έτσι ως μέσο ανάδειξης της ακμάζουσας Αθηναϊκής πειραματικής και techno σκηνής.

Επεκτείνοντας τις δράσεις του πέρα από τα live gigs και DJ sets, το FASMA Festival συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμά του μια σειρά από οπτικο-ακουστικές εγκαταστάσεις και προβολές. Επίσης σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό φορέα SAE Athens διοργανώνει τρία τεχνικά εργαστήρια με καταξιωμένους διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες από τον κλάδο των ψηφιακών τεχνών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν και να παρακολουθήσουν το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 στο ανεξάρτητο κέντρο έρευνας Space Under καινοτόμες εφαρμογές πολυμέσων και λειτουργικών προγραμμάτων που πρωταγωνιστούν στην ψηφιακή δημιουργία. Το ολοήμερο πρόγραμμα κοσμούν οι Andrew Quinn, Tomash Ghz, Λάμπρος Πηγούνης, Michela Pelusio και Στράτος Μπιχάκης.

Δύο προβολές συμπεριλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα του FASMA Festival, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη οπτική στην techno και πειραματική σκηνή. Το «Άγιο Δισκοπότηρο» της ηλεκτρονικής μουσικής και σπάνιο ντοκιμαντέρ “Sähkö The movie”, καταγράφει την Φινλαδική techno ετικέτα Sähkö Recordings στην πιο ακμάζουσα περίοδό της, στα μέσα της δεκαετίας του ‘90, ενώ η ταινία “The Sound of Belgium” εξερευνά την πλούσια αλλά ανείπωτη ιστορία της Βελγικής χορευτικής σκηνής.

Φέτος, σε μια σύμπραξη δυνάμεων με μερικές από τις πιο δραστήριες πλατφόρμες διοργάνωσης event, την Habeat Records, Phormix και Reform, το FASMA τοποθετεί τις δράσεις του σε διάφορα σημεία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, όπως τα six d.o.g.s, art tower, astron bar και space under, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει μια διαφορετική όψη της πόλης μέσα από τη σύγχρονη αστική κουλτούρα.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

six d.o.g.s, -1 (basement)
Προβολή: The Sound of Belgium (19.00 – 20.15)
Live Acts: Valerio Tricoli, Svarte Greiner, Virilio (21.00 – 00.00)

six d.o.g.s, Gig space (μετά τα μεσάνυχτα)
Kangding Ray (live), Headless Horseman (live), ANFS (live), Kondaktor, Morah

six d.o.g.s, Bar
Chris OD, Υπάρχει Πρόβλημα Αμαλία

Είσοδος: 12€

astron bar (μετά τα μεσάνυχτα)
Τάκη 3, Ψυρρή
DJ TLR, Unmoved mover, Saradis
Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Space Under (Workshops, Screening, Installation)
Νοταρά 49, Εξάρχεια

Workshops:
11.30 – 13.30: Max/MSP – A graphical real-time Music Programming Environment
Εισηγητής: Λάμπρος Πηγούνης
Αριθμός συμμετεχόντων: 15
Για κράτηση θέσεων στείλτε email στο [email protected] με θέμα “FASMA Workshop Max/MSP”, με το ονοματεπώνυμό σας και τηλέφωνο επικοινωνίας.

14.00 – 16.00: Οι κρυφοί θόρυβοι της καθημερινότητας – Κατασκεύασε το δικό σου μικρόφωνο επαφής
Εισηγητής: Tomash Ghz
Αριθμός συμμετεχόντων: 15
Κράτηση θέσεων με συνεισφορά 10€ μέσω PayPal

16.30 – 19.30: Introduction in TouchDesigner – Creating Real Time Content
Εισηγητής: Andrew Quinn
Αριθμός συμμετεχόντων: 15
Για κράτηση θέσεων στείλτε email στο [email protected] με θέμα “FASMA Workshop TouchDesigner”, με το ονοματεπώνυμό σας και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Για αναλυτικές πληροφορίες των εργαστηρίων και συμμμετοχή επισκεφθείτε το: http://athens.sae.edu/fasmafestival

Προβολή (20.00 – 21.00):
Sähkö The movie – Documentary on Finnish techno label Sähkö Recordings in its mid-90s prime

Installation (21.15):
SpaceTime Helix
Performance by Michela Pelusio & Stratos Bichakis

Artower Agora (μετά τα μεσάνυχτα)
Αρμοδίου 10, Πλατεία Βαρβάκειου Αγοράς
Είσοδος: 10€
Delta Funktionen, Skatebård, Dream Weapons, Hydroessa, Mackenzie

astron bar (μετά τα μεσάνυχτα)
Τάκη 3, Ψυρρή
Είσοδος ελεύθερη
Beneath, John Templeton, Nemmett

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Secret Afternoon Closing PartyΑποκλειστική είσοδος στους κατόχους τριήμερου εισιτηρίου

XDB, Terra Exotica, be uncensored DJs

Περιορισμένη προπώληση τριήμερων εισιτηρίων προς 20€ αποκλειστικά στο Residentadvisor.net

Καλλιτέχνες

Ο Γιώργος Ανυφαντής, γνωστός ως ANFS, είναι dj, παραγωγός και συνιδρυτής της experimental / techno ετικέτας Modal Analysis. Η σχέση του με τη μουσική ξεκινάει σε νεαρή ηλικία, με τη συμμετοχή του σε συγκροτήματα και μέσα από τις δουλειές του ως ηχολήπτης σε διάφορα στούντιο. Σπουδάζοντας sound design, ο ANFS ανέπτυξε έντονο ενδιαφέρον για την ηλεκτρονική μουσική, τα εξεζητημένα ηλεκτρονικά συστήματα και τους μυστηριώδεις, σκοτεινούς ήχους.

Οι παραγωγές του αποτελούνται από ηχητικά κολάζ παραμορφωμένων και ατμοσφαιρικών ήχων με industrial κρουστά σε tribal ρυθμικές συχνότητες. Τα σετ του χαρακτηρίζονται από την πρόσμιξη διαφορετικών μουσικών στυλ, με γνώμονα τον σκληρό ρυθμό, τις μελωδικές επαναλήψεις και τους αφαιρετικούς techno ήχους. Με την σταθερά ποιοτική παρουσία του την τελευταία διετία, έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην εγχώρια ηλεκτρονική σκηνή, τραβώντας παράλληλα το ενδιαφέρον και σε διεθνές επίπεδο.

Οι Be Uncensored αποτελούνται από τους Kabelsalat, Rhyleb και Hearthink. Τρεις καλλιτέχνες με διαφορές στο μουσικό υπόβαθρο και με ξεχωριστές διαδρομές, τους οποίους ένωσε ο κοινός άξονας του γνήσιου πάθους για την ηλεκτρονική μουσική, το clubbing και τις σχετιζόμενες τέχνες. Σκοπός των Be Uncensored είναι η αναβίωση της ανόθευτης underground κουλτούρας, διοργανώνοντας DIY parties σε χώρους ιδιαίτερης αισθητικής και σκοτεινά dancefloors. Από τον Οκτώβριο του 2012 έχουν διοργανώσει περισσότερα από 20 parties σε εγκαταλελειμμένες βιοτεχνίες, σκοτεινά υπόγεια αλλά και σε club, με καλεσμένους καλλιτέχνες παγκόσμιου βεληνεκούς στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής.

Ο Beneath αποτελεί μια από τις σπανιότερες υπάρξεις της underground ηλεκτρονικής σκηνής εξαιτίας του αλάθητα δικού του χαρακτηριστικού ήχου. Σκοτεινός και ρυθμικός, με ευλαβικές αναφορές στους πρωτοπόρους της dubstep του 2003-2005, Youngsta και Hatcha, ενώ ο ήχος του επηρεάζεται παράλληλα από την πιο σύγχρονη house και UK Funky σκηνή.

Από τότε που αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως μουσικόφιλο, ο Chris OD δημιουργεί προσωπικές ηχητικές αφηγήσεις αντλώντας το υλικό του μέσα από ένα μεγάλο εύρος ακουσμάτων τα οποία καταναλώνει με βουλιμία. Με κάθε μουσικό είδος να αποτελεί γι’ αυτόν πιθανή πηγή έμπνευσης, το βρίσκει αδύνατο να αποδώσει με όρους τη μουσική που παίζει. Αντιθέτως αναλαμβάνει ευχάριστα την πρόκληση να προσαρμόζεται σε περιστάσεις στις οποίες έχει την ευκαιρία να εκφράσει τις διαφορετικές πτυχές της διαρκώς εξελισσόμενης μουσικής του αντίληψης.

Έπειτα από πολλά χρόνια επαφής με την ηλεκτρονική μουσική δουλεύοντας σε δισκοπωλείο στην Ολλανδία, ο Delta Funktionen ξεκίνησε να κυκλοφορεί techno το 2008. Γνωστός για την πρωτοποριακή και πειραματική χρήση αναλογικών και ψηφιακών μέσων, αναμιγνύοντας νοσταλγικούς ήχους του παρελθόντος με πάντα φουτουριστική διάθεση, οι κυκλοφορίες του στη Delsin είναι επηρρεασμένες από Chicago, Detroit, electro και Italo ήχους. Τα σετ του ως dj, είναι αρκετά δεξιοτεχνικά και ικανά ώστε να τον καταστίσουν headliner μεγάλων club, όπως το Fabric, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσουν warm up για ονόματα όπως ο Jeff Mills.

Ο DJ TLR, όντας παιδί της δεκαετίας του ‘80 και ‘90, έζησε περιόδους ριζικών πολιτισμικών και μουσικών αλλαγών, βιώνοντας τη γέννηση μουσικών ειδών όπως η hip hop, house, techno, jungle, electro, disco, 80s pop,wave, punk και hardcore. Αφού συνδέθηκε με την Bunker Records στα τέλη της δεκαετίας του ‘90, δημιούργησε την δική του δισκογραφική εταιρεία, Crème Organization, η οποία και φιλοξένησε ονόματα όπως αυτά των Bangkok Impact, Alexander Robotnick, JTC και Willie Burns.

Παράλληλα με την Crème, ο TLR έχει δημιουργήσει την R-Zone με στόχο να δόσει την δυνατότητα σε γνωστούς παραγωγούς του χώρου να εκδόσουν πολύ προσωπικές τους δουλειές ανώνυμα. Μουσικά, εξακολουθεί να παραμένει δραστήριος κυκλοφορώντας καινούργια mix, διατηρώντας πάντα τις λεπτές ισορροπίες μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος.

Ο Άγγελος Μπαλτάς, ο άνθρωπος πίσω απ’ το όνομα «Φανταστικοί Ηχοί», παράγει μουσική εδώ και μία δεκαετία. Συνδυάζοντας τολμηρά την ψυχεδελική αντίληψη με στοιχεία διαφόρων μουσικών ειδών, έχει παράγει ένα ιδιαίτερο μείγμα με μεγάλη απήχηση, τόσο εγχώρια, όσο και διεθνή.

Με το νέο του alias ως Dream Weapons, συνδυάζει το krautrock με τάσεις της χορευτικής μουσικής όπως το minimal wave και το acid, μένοντας πάντα πιστός στο πολυδιάστατο, καλειδοσκοπικό στυλ που χαρακτήρισαν την πορεία του μέχρι τώρα.

Η τελευταία του δουλειά, το EP Pathways κυκλοφόρησε πέρυσι στη γερμανική Holger. Η ιδιαιτερότητα του ήχου και το ευρύ φάσμα των επιρροών του, του χάρισαν μια θέση στις playlist πολλών καταξιωμένων DJs από διαφορετικές αφετηρίες: από τους Barnt και τη Helena Hauff, μέχρι τους Ame και τον Oskar Offerman.

Πίσω από την μυστηριώδη μάσκα του Headless Horseman κρύβεται ένας παραγωγός που έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην ευρωπαϊκή ηλεκτρονική σκηνή παρουσιάζοντας μια από τις πιο συναρπαστικές live πράξεις της techno. Οι περιβεβλημένες από άκρα μυστικότητα επώνυμες κυκλοφορίες του, χαρακτηρίζονται από σκοτεινό, ακατέργαστο και ρυθμικό Techno ήχο, με έντονες αποχρώσεις IDM.

Τα πρόσφατα σετ του στα Berghain, Boiler Room και Berlin Atonal Festival, έχουν αποδείξει τόσο τις ανυπέρβλητες ικανότητές του ως παραγωγό όσο και τη σαφή διάθεσή του να μετατρέπει το dancefloor σε αρένα. Ο Καβαλάρης έχει σίγουρα το δικό του ξεχωριστό και απαράμιλλο στιλ.

Hydroessa είναι ένα νεοσύστατο αναλογικό σχήμα των Άστυτεκκ και Γ, συντελεστών της αθηναϊκής δισκογραφικής Lower Parts και της κολλεκτίβας urbanoise. Το σχήμα έχει ως βασική επιρροή την electro. Αναλογικοί συνθετητές, drum machines, πετάλια και παραμορφωμένα φωνητικά είναι τα εργαλεία για τα live τους.

Ο John Templeton εμφανίζεται σε διάφορα σημεία της Αμερικανικής techno σκηνής, άλλωτε παρουσιαζόμενος ως dj, ως promoter αλλά και ως front man της Emote Music. Αναπόσπαστο μέλος στη δημιουργία του Would Shop, μιας underground αποθήκης στο Denver του Colorado, όπου τα βράδια λειτουργούσε ως βήμα προβολής και έκφρασης διαφόρων djs, ενώ το πρωί ως κλειστό skate park. Παράλληλα, είναι ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του ετήσιου Great American Techno Festival, που πραγματοποιείται στο κέντρο της πόλης του Denver.

Γεννημένος στη Γαλλία και με έδρα το Βερολίνο, ο David Letellier, γνωστός ως Kangding Ray, εξελίχθηκε ως κιθαρίστας και ντράμερ σε διάφορα συγκροτήματα με επιρροές από την rock, pop μέχρι και την jazz, πριν επικεντρωθεί τελικά στον ηλεκτρονικό ήχο. Η μουσική του χαρακτηρίζεται από ευαίσθητες ψηφιακές ισορροπίες με συνθέσεις που ενώνουν μελωδίες και μηχανικούς ήχους μέσα σε πολύπλοκα και υποτονικά ρυθμικά πλαίσια.

Ενσωματώνοντας δεξιοτεχνικά λούπες κιθάρας, μπασογραμμές, υπολειμματικό θόρυβο, ακουστικά όργανα και ψηφιακές αλλοιώσεις, ο Letellier δημιουργεί πολυεπίπεδα ηχοτοπία. Αυτή η ανεκτίμητη μουσική ευρύτητα αντικατοπτρίζεται στον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο συγχωνεύει τον ρυθμό με το συναίσθημα στις βραδέως εξελισσόμενες συνθέσεις του.

Οι ζωντανές εμφανίσεις του αποτελούν ισχυρές μουσικές εμπειρίες, γνωστές για τον έντονο πειραματισμό τους, χρησιμοποιώντας φωνητικά, πολλαπλά κανάλια μουσικών οργάνων, αναλογικό εξοπλισμό μαζί με laptop, midi pads και κιθάρες. Ο Kangding Ray συχνά προσκαλεί καλλιτέχνες να τον συνοδέψουν επί σκηνής, παίζοντας keyboards, κιθάρα ή χρησιμοποιώντας διάφορα ψηφιακά όργανα.

Συνιδρυτής της experimental/techno ετικέτας Modal Analysis, ο Kondaktor βρίσκεται πίσω από τα decks για σχεδόν μια δεκαετία, αποτελώντας πλέον μία από τις εξέχουσες μορφές της Αθηναϊκής ηλεκτρονικής σκηνής. Τα DJ sets του ποικίλλουν, κινούμενα ανάμεσα σε σκοτεινούς μέχρι funky ήχους και από deep techno μέχρι Chicago house. Απολαμβάνει να μιξάρει διαφορετικά στυλ δοκιμάζοντας διαφορετικούς ήχους κάθε φορά.

Το 2012 τον βρήκε να κάνει το ντεμπούτο του ως μουσικός παραγωγός στην Further Records του Seattle. Παράλληλα, συγκαταλέγεται στην ομάδα οργάνωσης πάρτι “Reform”.

Ο Λευτέρης Μπριλάκης γνωστός και ως Mackenzie είναι ο ιδιοκτήτης του δισκοπωλείου Ηabeat Records, το οποίο ίδρυσε το 2011 και βρίσκεται στην πλατεία του Ψυρρή. Το Habeat Records λειτουργεί ως μια ιδέα που βασίζεται στην αγάπη για το βινύλιο και την ηλεκτρονική μουσική, ενώ στην διαρκώς ενημερωμένη συλλογή του συγκαταλέγονται αξιόλογες παραγωγές της house αλλά και της techno σκηνής.

Ως dj ο Mackenzie έχει έντονες μουσικές επιρροές από την ζωή του στο Βερολίνο ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση ξεχωριστών μουσικών events. Το 2013 προστέθηκε στην ομάδα Sleazy Beats & Dirty Vibes μαζί με τους Ζοrz και Kondaktor που πραγματοποιούν απογευματινά parties στην Αθήνα. Είναι επίσης βασικός συντελεστής του default, μιας ομάδας που ενώνει την ευρύτερη καλλιτεχνική κοινότητα μέσα από εκθέσεις, προβολές και παραστάσεις, άρτια συνοδευόμενες από σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο.

Ο Morah ξεκίνησε να παίζει μουσική στη νεαρή ηλικία των 16, δείχνοντας εμφανώς την προτίμησή του στις πιο σκοτεινές πτυχές του ηλεκτρονικού ήχου. Σήμερα το εύρος της μουσικής του εκτείνεται από την techno, και την electro, μέχρι την house και drone, με ιδιαίτερη αδυναμία στον παραμορφωμένο ήχο.

Τον τελευταίο χρόνο έχει εδραιωθεί στην αθηναϊκή ηλεκτρονική σκηνή μέσα από τα διαρκώς εξελισσόμενα σετ του, τυγχάνοντας αναγνωρίσεως από καλλιτέχνες παγκοσμίου εμβέλειας όπως η Helena Hauff. Παράλληλα είναι ιδρυτής της μουσικής πλατφόρμας Phormix, διοργανώνοντας event και κυκλοφορώντας podcasts από καταξιωμένα ονόματα της διεθνούς ηλεκτρονικής σκηνής.

Ο Nemmett είναι παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής και dj με έδρα του την Αθήνα. Ξεκίνησε τη μουσική του διαδρομή παίζοντας σε συγκροτήματα και ηχογραφώντας ατομικές του συνθέσεις. Το ενδιαφέρον του για την ηλεκτρονική μουσική γεννήθηκε ενώ σπούδαζε μουσική τεχνολογία και ξεκίνησε να πειραματίζεται με foley ηχογραφήσεις, θορύβους, ρυθμούς κρουστών, ηχοτοπία και μελωδίες.

Τόσο οι παραγωγές του όσο και τα dj set του συνδυάζουν διαφορετικά στοιχεία από αφαιρετικούς drone ήχους και breakbeats μέχρι μελωδίες και σκληρούς βιομηχανικούς ρυθμούς. Το μουσικό ενδιαφέρον του Nemmett επεκτείνεται στο sound design και στη μουσική σύνθεση ενώ είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία μιας σειράς από soundtrack για θεατρικά έργα.

Ο Saradis ξεκίνησε να παίζει μουσική το 2012 και σε μικρό χρονικό διάστημα με την αγάπη και το πάθος του για τη μουσική έχει καταφέρει να εισχωρήσει στην αθηναϊκή techno σκηνή. Καθιερωμένος πλέον στα Meltdown parties, έχει δειξει την ικανότητα να αναδεικνύει την ιδιαιτερότητα της techno μουσικής μέσα από τα πολύ ισορροπημένα σετ του που επιδεικνύουν μεγάλη προοπτική.

Skatebård, ο Νορβηγός παραγωγός όλων των πραγμάτων ηλεκτρονικών. Οι μουσικές του προτιμήσεις εναλλάσονται μεταξύ της αισθαντικής techno, neo-italo και electro από ένα εναλλακτικό μέλλον, καθώς και της προσωπικής του ιδιαίτερης ερμηνείας της Detroit house μέσα από ένα Σκανδιναβικό κοσμικό πρίσμα. Οι παραγωγές του κοσμούν ετικέτες όπως η Digitalo Enterprises, Radius Records, Supersoul Recordings, Tellè Records, Keys of Life Finland, Luna Flicks, Totally και Sex Tags Mania.

Svarte Greiner είναι ένα από τα moniker του Erik K. Skodvin, μέλος των Deaf Center και ιδρυτή της ετικέτας Miasmah. Έχοντας σπουδάσει γραφιστική, ίδρυσε την ετικέτα Miasmah τοσο ως γραφιστική εταιρεία όσο και ως μέσο δωρεάν διάθεσης MP3. Η πρώτη του κυκλοφορία ως Svarte Greiner ήταν το single “Traditional Wood on Trees”, η ευρεία αποδοχή του οποίου οδήγησε στο πρώτο του σόλο album “Knive”, στην ετικέτα Type το 2006. Με το “Knive” ο Skodvin εφήυρε και εδραίωσε ένα ολόκληρο μουσικό είδος, το “acoustic doom”, το οποίο εν συνεχεία βρήκε πολλούς μιμητές. Ακολούθησαν οι κυκλοφορίες Kappe, Penpals Forever (And Ever) καθώς και η πιο πρόσφατη Black Tie.

Η μουσική του απαρτίζεται από απροσδιόριστους οργανικούς ήχους, οι οποίοι συγχωνεύονται με βαθιά drones, τριγμούς και γραντζουνιές από χορδές τσέλο και κιθάρας, παράγωντας μια σκοτεινή και ανησυχητική ατμόσφαιρα η οποία περιβάλλει τους ακροατές σε ένα ανατριχιαστικό ηχόκοσμο.

Ο Χρυσόστομος Λαζαρίδης (Terra Exotica) γεννήθηκε, ζει και ακούει μουσική στην Αθήνα.

Ο Valerio Tricoli (Παλέρμο, Ιταλία, 1977) είναι συνθέτης και ερμηνευτής ηλεκτρο-ακουστικής μουσικής. Τα ακουστικά του σετ αποτελούνται από αφηγηματικό αυτοσχεδιασμό ο οποίος λαμβάνει υπόψη την πολυπλοκότητα των σχέσεων που δημιουργούνται μεταξύ της πραγματικότητας, της εικονικότητας και της μνήμης, αποδίδοντας μια deja-vu εμπειρία. Δίνοντας προτεραιότητα στη σπασμοδικότητα έναντι της συνέχειας και με τη χρήση ενός δυναμικού εύρους το οποίο συχνά υπερπηδά από την σχεδόν απόλυτη σιωπή σε ακραίες εκρήξεις ήχων, επιτυγχάνει έντονα μελαγχολικές διαθέσεις.

Οι ηλεκτρο-ακουστικές στουντιακές του συνθέσεις, ακολουθούν την παράδοση της Musique Concrète, εξερευνόντας τις έννοιες του εσωτερικού και του μεταφυσικού, όπως αυτές εκφράζονται τόσο από το ψυχολογικό όσο και από το φυσικό, όπου σε συνδυασμό με την χρήση προφορικού λόγου, καταφέρνει να δημιουργήσει άκρως υπαρξιακές μουσικές συνθέσεις.

Η τελευταία του κυκλοφορία “Miseri Lares” (PAN), χαρακτηρίστηκε ως “ένας δίσκος ο οποίος αποτελεί μια ιστορία γεμάτη προκλητικών σημαινόντων τα οποία συγκλίνουν για να δημιουργήσουν μια αλληγορικά διαστροφική ομορφιά” (Mischa Mathys, The Formant).

Σε βάθος χρόνων, ο Tricoli έχει αναπτύξει μακροχρόνιες συνεργασίες με μουσικούς, συνθέτες, χορογράφους αλλά και με καλλιτέχνες πολυμέσων. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ιταλικού avant-rock group 3/4HadBeenEliminated και έχει συνεργαστεί εκτενώς με τους Thomas Ankersmit, Antoine Chessex, Werner Dafeldecker, Anthony Pateras, Robert Piotrowicz.

Virilio ονομάζεται το ντούο του Δημήτρη Παπαδάτου (KU) και της Κορίνας Τριανταφυλλίδη (Cosi). Η μουσική τους σύμπραξη ξεκινάει το 2009 με μια σειρά απο κυκλοφορίες που προκύπτουν απο αυτοσχεδιασμούς μέσω skype.

Οι Virilio αποτελούν τον βασικό «όχημα» της διαδρομής και εξερεύνησης τους σε ηχητικές περιοχές που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, απο την ηλεκροακουστική μουσική και τον αυτοσχεδιασμό ως την αφαιρετική σύνθεση και την techno.

Το 2013 ίδρυσαν την δισκογραφική εταιρία “Record Label Record Label”, η οποία επικετρώνεται σε ηχητικούς πειραματισμούς απο καλλιτέχνες της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Το ‘’Signature” ειναι ή πρώτη κυκλοφορία των Virilio σε βινύλιο 12” και η πρώτη απο την σειρά των private press κυκλοφοριών της “Record Label Record Label”.

Ο Κώστας Αθανασιάδης, aka XDB, είναι γεννημένος και μεγαλωμένος στην Γερμανία, με ελληνική καταγωγή. Ξεκίνησε την πορεία του ως DJ στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, δουλεύοντας παράλληλα σε δισκοπωλείο και έχοντας την δική του ραδιοφωνική εκπομπή, ενώ το 2006 ίδρυσε την δισκογραφική εταιρεία Metrolux. Δεινός συλλέκτης βινυλίων από την παιδική ηλικία, έχει εξελίξει τις ικανότητας του παίζοντας τόσο σε club όσο και στο ραδιόφωνο. Τα dj set του XDB βασίζονται κυρίως στην μεγάλη δισκογραφική του συλλογή, η οποία καλύπτει όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής. Μη έχοντας έλλειψη σε τεχνικές ικανότητες, αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι οι μουσικές του επιλογές, επιδικνύοντας το ταλέντο του σε παγκοσμίου φήμης διοργανώσεις όπως τα φεστιβάλ Labyrinth και Freerotation, με το τελευταίο να τον βλέπει να επιστρέφει κάθε χρόνο από το 2010 και έπειτα.

Στις παραγωγές του, ο XDB προτιμάει μια πιο αργή αλλά σταθερή απόδοση, επικεντρώνοντας την προσοχή του στην ποιότητα παρά στην ποσότητα, μια προσέγγιση που έχει εδραιώσει την φήμη του ως αξιόλογου καλλιτέχνη, κερδίζοντας ευρεία αποδοχή τόσο από το κοινό όσο και από άλλους καλλιτέχνες.

Οι συνεργασίες του μετρούν ονόματα όπως αυτών των Aaron Carl, Norm Talley και Patrice Scott, αλλά και κυκλοφορίες σε ποιοτικές ετικέτες όπως η Wave Music, Echocord, AIM, Dolly και Sistrum.

Στρατολογώντας μη-μουσικά στοιχεία υπό έναν ανέκδοτο τρόπο, ο Υπάρχει Πρόβλημα Αμαλία είναι ένα project ηχητικής gonzo δημοσιογραφίας.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.