Fasma Festival 2016

Μια τριήμερη γιορτή της ηλεκτρονικής μουσικής με 30 εγχώριους και διεθνείς καλλιτέχνες

«φάσμα»: πεδίο συγκροτημένο σε σύνολο, τα στοιχεία του οποίου χαρακτηρίζονται από ποικιλία και διαφορετικότητα.

Μετά από δύο χρόνια παρουσίας το FASMA Festival επιστρέφει από τις 7 έως τις 9 Απριλίου, φιλοξενώντας υπό την ομπρέλα του 30 εγχώριους και διεθνείς καλλιτέχνες. Με στόχο να ενώσει το αθηναϊκό κοινό σε μια τριήμερη γιορτή της ηλεκτρονικής μουσικής, επεκτείνει τις δράσεις του σε μεγαλύτερα venues, προτείνοντας ένα από τα πλέον ενημερωμένα και επίκαιρα line-up. Actress, Phurpa, Giganta, Lee Gamble, Miltiades και Benton, είναι μερικοί εκ των καλλιτεχνών που θα πρωταγωνιστήσουν επί σκηνής στο six d.o.g.s, romantso, astron bar, Βυρσοδεψείο και στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγ. Παύλου.

  • Το line-up τις φετινής διοργάνωσης διαμορφώνεται ως εξής:

Actress (dj set)/ An-i/ Ancient Methods/ Archaic Space/ Benton/ Chevy/ Claudio PRC/ Coward/ Endlec/ Giganta/ Insom & Yinca/ Jesse Osborne – Lanthier/ June/ K.atou/ Kondaktor/ Lee Douglas/ Lee Gamble/ MCMXC/ Miltiades/ Mohammad/ Mr. Roussos/ Nicola Ratti/ Paul Bennett/ Phurpa/ Sawf/ Source Direct/ Umwelt/ Unit Moebius Anonymous/ Virginia/ Zorz

  • Αναλυτικό πρόγραμμα:

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Αγγλικανική Εκκλησία Αγ. Παύλου
Phurpa (live)/ Mohammad (live)
*Αποκλειστική είσοδος στους κατόχους 3ήμερων εισιτηρίων

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

six d.o.g.s
Where To Now? Showcase
Jesse Osborne – Lanthier (live)/  Nicola Ratti (live)/  Kondaktor

romantso
Live: Unit Moebius Anonymous/ June/ Archaic Space
Dj set: Virginia/ Umwelt/ Lee Douglas/ Paul Bennett/ Chevy/ Zorz

astron bar
K.atou/ Mr. Roussos

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Βυρσοδεψείο
Live: Ancient Methods/ An-i/ Claudio PRC/ Coward/ Endlec/ Giganta/ Miltiades
Dj set: Actress/ Lee Gamble/ Source Direct/ Benton/ Sawf/ Insom & Yinka/ MCMXC

Workshops

Πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις το δικό σου custom drone noise synthesizer;
Πώς ακούγεται το θρυλικό Atari2600 ως μουσικό όργανο;

To FASMA Festival και ο εκπαιδευτικός φορέας SAE Athens ενώνουν τις δυνάμεις τους για δεύτερη συνεχή χρονιά και απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις, με δύο εργαστήρια στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης. Το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, το Ρομάντσο θα καταληφθεί από ηλεκτρονικά κυκλώματα, ήχους χειροποίητων synthesizers και κονσόλες παιχνιδομηχανών, σε μια προσπάθεια σύζευξης της τέχνης με την τεχνολογία μέσω μη παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Μέσα από μια διεξοδική παρουσίαση διάρκειας δυο ωρών θα ταξιδέψουμε στο χρόνο προσεγγίζοντας μια διαφορετική φιλοσοφία σύνθεσης από το παρελθόν, εξερευνώντας παράλληλα τους τρόπους μέσω των οποίων οι αγαπημένες παιχνιδομηχανές Atari2600, NES, Gameboy και υπολογιστές Atari400, Amstrad, Zx Spectrum, Commodore64 μπορούν να μετατραπούν σε μουσικά όργανα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν, να ακούσουν και κυρίως να χρησιμοποιήσουν τις πρωτότυπες αυτές μουσικές κατασκευές, με την καθοδήγηση του αποφοίτου της SAE Athens, Κώστα Αγγελίδη.

Στη συνέχεια, μέσα από ένα τετράωρο τεχνικό εργαστήριο, με εισηγητή τον Tomash Ghz, οι συμμετέχοντες θα πάρουν μια γεύση από τον όμορφο κόσμο των DIY ηλεκτρονικών χτίζοντας το δικό τους κύκλωμα synthesizer τσέπης, με συλλεκτικό custom design για το Fasma Festival.

Μια μικρή συσκευή γεμάτη μεγάλες ηχητικές δυνατότητες που μπορεί να είναι διασκεδαστική ή να βρει μια θέση στο στούντιο και τις παραστάσεις σας. Με τρία square wave oscillators, δυο LFOs, αισθητήρα φωτός και cross-modulation, κυριολεκτικά στις άκρες των δαχτύλων σας.

Θα ανακαλύψουμε πως να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε απλά κυκλώματα ήχου με κοινά ηλεκτρονικά εξαρτήματα όπως αντιστάτες, πυκνωτές και πύλες CMOS. Επίσης θα μάθουμε εύκολες τεχνικές για την συγκόλληση surface mount και through hole εξαρτημάτων.

Πληροφορίες για το εργαστήρια:

“Arcade DIY Synths Seminar” με τον Κώστα Αγγελίδη
Διάρκεια εργαστηρίου: 11:30 – 13:30
Είσοδος ελεύθερη

“Built your own Analog Drone Synthesizer” με τον Tomash Ghz
Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος στους 10
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να στείλετε mail στο [email protected] με θέμα “I want my own custom Fasma synth”, το ονοματεπώνυμό σας και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Όλα τα εξαρτήματα παρέχονται στο εργαστήριο.
Διάρκεια εργαστηρίου: 14:00 – 18:00
Κόστος συμμετοχής 60€.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

22 €
- 53 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.