Felizol & The Boy Live

Η πρώτη κυκλοφορία της six d.o.g.s records είναι το soundtrack της ταινίας «Νορβηγία»

Οι Felizol & The Boy ύστερα από συναυλιακή σιωπή μηνών έρχονται να γιορτάσουν την συμμετοχή τους στην ταινία «Νορβηγία» αλλά και το ντεμπούτο album τους στη σκωτσέζικη Optimo Music, «Like Cannibal Father Like Cannibal Son», την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, στο six d.o.g.s.

Χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα: αναλογικά συνθεσάιζερ, ντραμ μασίνς, υπολογιστές παρουσιάζουν ζωντανά κομμάτια από τις κοινές τους κυκλοφορίες και διασκευάζουν ο ένας τον άλλον σε όλες τις πιθανές και απίθανες εκδοχές. Η πρώτη κυκλοφορία της six d.o.g.s records για το 2015 φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη και μουσικοσυνθέτη Γιάννη Βεσλεμέ, aka Felizol, και είναι το soundtrack της τελευταίας ταινίας του «Νορβηγία».

Η «Νορβηγία» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του. Ιδιότυπη και χειροποίητη, διαδραματίζεται στην Αθήνα της δεκαετίας του ’80 και εμπνέεται από τη new wave ελληνική σκηνή της ίδιας δεκαετίας. Κεντρικός της χαρακτήρας ο Ζανό, ένας βρικόλακας που απεχθάνεται το φως, χορεύει, καίγεται, σκορπίζεται σε μια Αθήνα που δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη, αναζητώντας ένα «ζεστό κορίτσι». Το βρίσκει στη Ντίσκο Ζαρντόζ, ένα καταγώγιο, άντρο παρανόμων και μαζί του αναλαμβάνει μια ύποπτη δουλειά που τον οδηγεί στο βουνό της Πάρνηθας, στα έγκατα της γης, στο βασίλειο του Μαθουσάλα. Για να ντύσει αυτή την παράξενη ιστορία ο Felizol δημιούργησε ένα vintage σάουντρακ με βάση αναλογικά synthesizers και drum machines. Ανάμεσά τους περίοπτη θέση έχουν ένα κομμάτι του 1958 και ένα του 1985. Το πρώτο είναι το «Ντράκουλα», σύνθεση του Βασίλη Τσιτσάνη με τη φωνή του Τζων Στάκα και το δεύτερο το «Νορβηγία» των Χωρίς Περιδέραιο από τον έναν και μοναδικό δίσκο τους «Χορός για Μουσική» του 1985, και τα δυο κομμάτια ιδανικά για την ταινία, γραμμένα θα έλεγε κανείς πριν από αυτήν γι’ αυτήν.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.