Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2015

Παραστάσεις, μουσική & πρωτότυπες εκδηλώσεις

Το φετινό Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, μ’ ένα σύνθετο πλέγμα εκδηλώσεων, ξεκινάει στις αρχές Ιουνίου και στους τέσσερις μήνες που θα διαρκέσει φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης και σημείο αναφοράς όσων ενδιαφέρονται για την καλή μουσική, τις σπουδαίες παραστάσεις, τις πρωτότυπες εκδηλώσεις.

Η πολυσυλλεκτικότητα οφείλει να είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός φεστιβάλ που ξεκινάει τοπικά, από τη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης και απλώνεται, όπως το έχει αποδείξει χρόνια τώρα, σ’ όλο τον κόσμο, διαμέσου ήχων και εικόνων που «γεμίζουν» τη Μονή Λαζαριστώv.

Φέτος, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ξεκίνησε με… φεστιβάλ! Ιδανικό πρελούδιο για τις πολύτροπες εκδηλώσεις του καλοκαιριού, το πρώτο Green2Day Festival, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και έβαλε στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, με τη συμμετοχή φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος. Βέβαια, το πρόγραμμα του φεστιβάλ είχε σπουδαίες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως και περίπτερα περιβαλλοντικών οργανώσεων για την ενημέρωση των επισκεπτών, παζάρι προϊόντων, workshops εναλλακτικών θεραπειών, σεμινάρια γύρω από τις νέες μορφές περιβαλλοντικής προστασίας, προϊόντα ανεξάρτητων παραγωγών που ασχολούνται με τις ήπιες μορφές γεωργίας.

Μια ημέρα νωρίτερα, στο πλαίσιο του Green2Day Festival, o Βοτανικός Κήπος Δήμου Παύλου Μελά υποδέχτηκε τη γνωστή ερμηνεύτρια Σοφία Αβραμίδου σε «Εκλεκτές συγγένειες μουσικού τύπου». Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουνίου στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών εμφανίστηκαν οι Bubble Theatre, το πρώτο θέατρο σαπουνόφουσκας από τη Ρωσία. Η ομάδα Nefelopetra με το Circus Explosiva, μια εκρηκτική μουσικοχορευτική παράσταση, εμπνευσμένη από το τσίρκο. Η νικήτρια ομάδα χορού στο ελληνικό πρωτάθλημα «Hip Hop International Greece 2015» MotherFunkerz. Η ομάδα κουκλοθεάτρου Redicolo με την παράσταση «Ρομπέν των Δασών» με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος. Η Ελληνική Σχολή Κουνγκ Φου Κοσμικών Αποστόλων Σαολίν Θεσσαλονίκης με μια μοναδική επίδειξη. Ο δημοφιλής Τούρκος καλλιτέχνης Orhan Osman με τη Banda Sountrack, σ’ ένα σαγηνευτικό ταξίδι με επένδυση τους ήχους της Μεσογείου, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και με γνωστά ελληνικά και τούρκικα τραγούδια.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.