Fools, Gods & Trees Live για την Πνοή Αγάπης

Συναυλία για καλό σκοπό με τρία συγκροτήματα της ελληνικής underground μουσικής σκηνής

Τρεις μπάντες της ελληνικής underground μουσικής σκηνής, με εντελώς διαφορετικό ύφος, συναντώνται στην σκηνή του six d.o.g.s την Τρίτη 10 Μαρτίου, για καλό σκοπό και με τις καλύτερες προθέσεις.

Παρουσιάζοντας η κάθε μία την δική της μουσική ταυτότητα, από πειραματικό και χαοτικό mathrock, μέχρι ambient trip-hop και 90’s grunge, τα τρία σχήματα έχουν σκοπό να αναδείξουν την ποικιλία και το ευρύ φάσμα ήχου που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή στην ελληνική underground σκηνή.

Η είσοδος κοστίζει μόλις 3 ευρώ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «ΠΝΟΗ», για την οικονομική και ψυχολογική ενίσχυση καρκινοπαθών και των συγγενών τους.

Οι Fool in The Box είναι ένα alternative rock τρίο από την Αθήνα, ενεργό από το 2007. Η μπάντα σχηματίστηκε από τους Απόλλωνα Αβατάγγελο (φωνές-κιθάρες), Άγη Βουγά (μπάσο) και Γιώργο Ράδο (τύμπανα), φίλους και συνοδοιπόρους σε διάφορα μουσικά σχήματα. O ήχος του συγκροτήματος έχει ως βιωματική βάση τον rock ήχο των ‘90s ενώ τα ακούσματα και οι επιρροές απλώνονται σε ολόκληρο το μουσικό φάσμα (από rock, alternative, pop μέχρι jazz, progressive κτλ). Το στιβαρό rhythm section, τα μελωδικά φωνητικά και το groove είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ήχου τους. Η μπάντα δίνει βάση στις ζωντανές εμφανίσεις, έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ καθώς και έχει ανοίξει τις συναυλίες των Oi Va Voi, Sleepin Pillow, Master of disguise, κ.α. Το κομμάτι “Decently behaved” ήταν μέρος του “In the junkyard Vol.3” της Spinalonga Records. Με την συνεργασία της SAE International το “Faces” EP κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2014 αποτελώντας προπομπό του άλμπουμ που ολοκληρώνεται και θα ακολουθήσει εντός της χρονιάς.

{youtube}iBFsytTe6Lo{/youtube}
Lizard Sound Sessions – Fool In The Box

Οι Blame the Trees είναι μία πενταμελής ατμοσφαιρική rock μπάντα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το φθινόπωρο του 2011, με επιρροές από το Trip-Hop και το Post-Rock. Τον Δεκεμβριο του 2013 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο “Synapses”. Η μπάντα αποτελείται από τους Ναταλία Αρβανιτάκη (φωνητικά), Χάρη Λαμπίρη (κιθάρα), Ρομανό Μανουάχ (μπάσο), Γιώργο Καριώτογλου (πλήτρα, samples) και Πάνο Ροδόπουλο (τύμπανα). Έχουν μοιραστεί την σκηνή με τους Anal Veritas, Villagers of Ioannina City (V.I.C) και Half gramme of soma, ενώ συμμετείχαν στο πρώτο “A Post Jamboree Festival” του six d.o.g.s, μαζί με τους we.own.the.sky και Calf, και στο 6ο Defcon Fest παρέα με τους Made by grey, Ghost season, Once them edens, Mother of millions και Universe 217. Αυτή την περίοδο συνθέτουν τα καινούρια τους κομμάτια και ετοιμάζονται για την κυκλοφορία του δεύτερου album τους.

{youtube}IIldnqbTgJk{/youtube}
Blame the Trees – Between the Lies

Οι Friend Οf Gods είναι μια τριπλέτα προβληματισμένων, ίσως και λιγο προβληματικών, μουσικών που παίζουν ένα είδος post mathcore / funk / punk / garage / metal, ή αλλιώς με μια λέξη ΧΑΟΣ. Ανήσυχα πνεύματα οι ίδιοι, δοκιμάζουν, συνδυάζουν και πειραματίζονται προσπαθώντας με λύσσα να φτάσουν στις καλά κρυμμένες αλήθειες από τις οποίες όλοι κρυβόμαστε. Τους αρέσουν οι εκκεντρικές και παράξενες μελωδίες, οι άβολοι ρυθμοί καθώς επίσης να βρίζουν και να πετάνε πράγματα ο ένας στον άλλον πάνω στη σκηνή. Αυτή την εποχή οι Friend of Gods πραγματοποιούν live με υπέρμετρο ζήλο, καθώς το απολαμβάνουν ιδιαίτερα, ενώ ολοκληρώνουν την παραγωγή του πρώτου τους album με τίτλο “Μad Μusic For The Apes”. Τέλος, οι Friend of Gods δεν πιστεύουν, ούτε έχουν κάποια σχέση με θεούς και θρησκείες.

{youtube}HKUeEGGgy4I{/youtube}
Friend of Gods – Arrow

Η Πνοή Αγάπης είναι ένας σύλλογος που προέκυψε από την ανάγκη για δημιουργία Ξενώνα για ασθενείς που έρχονται από την επαρχία και αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαμονής κατά την διάρκεια των θεραπειών τους. Το 2008 διεκδίκησαν τα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Ο Σύλλογος Πνοή Αγάπης δεν επιδοτείται από κανέναν κρατικό ή ιδιωτικό φορέα. Οι άνθρωποι της Πνοής Αγάπης, μαζί με τους εθελοντές, τους επαγγελματίες, τις οικογένειες των ασθενών, αλλά και τους φίλους του συλλόγου που πρόσφεραν τα μέγιστα, είτε σε επίπεδο υπηρεσιών είτε ενισχύοντας οικονομικά, κατάφεραν να συνεχίσουν το έργο τους και να δημιουργήσουν μια δομή στήριξης και αλληλεγγύης για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, με σημαντικότερο επίτευγμα τη λειτουργία του Ξενώνα «Ιωάννης Δ. Κριτικός» για τους ανθρώπους με καρκίνο από την επαρχία και τις οικογένειές τους. Η Πνοή Αγάπης δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που την απαρτίζουν. Είναι όλοι αυτοί, που μέσα στις τόσες δυσκολίες, συνεχίζουν και μας στηρίζουν με κάθε τρόπο.

Σύλλογος Εθελοντών Κοινωνικής & Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με καρκίνο & των Οικογενειών τους – Ν. Π. μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα- Δημητσάνας 16, Αθήνα
Τηλ. +30 210 6425958, email: [email protected]

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

3 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.