Φωτογραφικές Βόλτες

Καλοκαιρινό εργαστήριο για εφήβους

Με αφετηρία τη Στέγη και την κοντινότερη σε αυτήν στάση του τραμ (στάση Μπακνανα), εξερευνούμε τις διαδρομές από και προς τη θάλασσα. Κάνοντας βόλτα, παρατηρούμε και φωτογραφίζουμε τη ζωή της πόλης δίπλα στη θάλασσα, με σκοπό να δημιουργήσουμετο δικό μας photo-diary, ένα «αναμνηστικό φωτo-ημερολόγιο», μέσω του οποίου αφηγούμαστε με φωτογραφίες τις εμπειρίες από τις βόλτες μας.

Σε αυτό το εντατικό πενθήμερο εργαστήριο, οι έφηβοι έρχονται σε επαφή με το γοητευτικό κόσμο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, γνωρίζουν το έργο μεγάλων φωτογράφων μέσω προβολής οπτικού υλικού και συζητούν για τις «σημαντικές» φωτογραφίες. Επίσης, κατανοούν τη διαδικασία της «αφήγησης με εικόνες», παρακολουθώντας το στήσιμο ενός φωτορεπορτάζ, αλλά και κάνοντας εξάσκηση με συγκεκριμένο φωτογραφικό υλικό. Στο τέλος του εργαστηρίου εστιάζουμε στη σύνθεση και παρουσίαση του φωτογραφικού μας αποτελέσματος με τη μορφή ενός photo-diary που θα δοθεί στους φίλους μας ως αναμνηστικό δώρο συμμετοχής.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται από τις φωτογράφους Μαριλένα Σταφυλίδου και Μυρτώ Στείρου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.