Gallery Weekend 2015

Μια περιήγηση στην καλλιτεχνική πλευρά της Αθήνας & της Θεσσαλονίκης

Για τρίτη χρονιά το «Gallery Weekend» η δράση που πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), σε συνεργασία με την οργανωτική ομάδα της Art-Athina, θα προσφέρει στο κοινό την εμπειρία ενός «κυνηγιού της τέχνης».

Τον ιστό του τρίτου Gallery Weekend συνθέτουν 31 αίθουσες τέχνης της Αθήνας, έξι της Θεσσαλονίκης και μια από τη Βέροια. Κατά τη διάρκεια του διημέρου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εκθέσεις, ατομικές ή ομαδικές, από τους ίδιους τους καλλιτέχνες αλλά και από τους γκαλερίστες. Εντέλει το κοινό αποκομίζει την ευκαιρία προσωπικής γνωριμίας και διαλόγου με τον καλλιτέχνη που βρίσκεται πίσω από το έργο. Παράλληλα η ποικιλότητα των έργων, τόσο σε εκφραστικά μέσα όσο και σε καλλιτεχνικές τάσεις, επιτρέπει στον επισκέπτη να αφουγκραστεί τον παλμό της ενεργούς εικαστικής δημιουργίας.

Σκοπός των διοργανωτών είναι να επιβεβαιωθεί το «Gallery Weekend» ως μέσο επαφής της σύγχρονης τέχνης με ένα ευρύτερο κοινωνικό φάσμα και να εδραιωθεί η δράση ως μία ετήσια γιορτή που θα δίνει την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει τη ζωντανή καλλιτεχνική πλευρά των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας. Ειδικότερα σε μια εποχή που η Ελλάδα διεκδικεί μία θέση στο προσκήνιο της διεθνούς εικαστικής σκηνής.

Όπως κάθε χρόνο για τη διευκόλυνση των επισκεπτών, η οργανωτική ομάδα του Gallery Weekend έχει εκδώσει ένα χάρτη στον οποίο σημειώνονται οι χώροι τέχνης που συμμετέχουν όπως και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκθέσεων που φιλοξενούν. Το έντυπο θα προμηθεύονται δωρεάν οι επισκέπτες από τις γκαλερί αλλά και από τους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετέχουσες αίθουσες τέχνης θα υποδεχτούν σε κλίμα γιορτής το φιλότεχνο κοινό το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 18:00 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 15:00. Οι επισκέψεις και η συμμετοχή του κοινού είναι δωρεάν.

Οι γκαλερί που δίνουν το παρών φέτος είναι:

Αθήνα:
a.antonopoulou.art, Αγκάθι-Κartάλος, ΑΔ Γκαλερί, Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, αίθουσα τέχνης ena / kaplanon galleries, αίθουσα τέχνης kaplanon5 / kaplanon galleries, Αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή, Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, ART ZONE 42, ARTOWER AGORA, BERNIER/ΕLIADES, CHEAPART, ΓΚΑΛΕΡΙ «7», Γκαλερί Έρση, εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου, Eleftheria Tseliou gallery, ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΓΚΑΛΕΡΙ, Elika Gallery, Ευριπίδης Art Gallery, GAGOSIAN GALLERY, Kalfayan Galleries, Kappatos Gallery, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ, Qbox, Skoufa Gallery, The Breeder, Zoumboulakis Galleries art • design • antiques, Zoumboulakis Galleries.

Θεσσαλονίκη:
Artis Causa Gallery, Γκαλερί Λόλα Νικολάου, Donopoulos International Fine Arts, Nitra Gallery, TSATSIS / ARTFORUM GALLERY, Zina Athanassiadou Gallery.

Βέροια:
Γκαλερί Παπατζίκου

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.