GORAN BREGOVIC

Η Μονή Λαζαριστών γεμίζει με βαλκανικούς και τσιγγάνικους ήχους

Ο συνθέτης Goran Bregovic που συγκίνησε με τις κινηματογραφικές μελωδίες του και τα διονυσιακά γλέντια του, μαζί με τους «Wedding and Funeral Band», έρχεται για μια και μοναδική συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 12 Ιουλίου για να γεμίσει τον χώρο με Βαλκανικούς και τσιγγάνικους ήχους.

Goran Bregovic

Goran Bregovic

Με καταγωγή από τη Βοσνία, είναι ένας από τους πιο γνωστούς συνθέτες ολόκληρης της πρώην Γιουγκοσλαβίας και ειδικεύεται κυρίως στο βαλκανικό και τσιγγάνικο είδος μουσικής.
Γεννημένος στην Βοσνία, από πατέρα Κροάτη και μητέρα Σέρβα, πέρασε εμφυλίους πολέμους, διχασμούς και όλα τα δεινά των Βαλκανίων και κατάφερε να κάνει τα βιώματα του τραγούδι.
Η πρώτη επαγγελματική επαφή του με τη μουσική ήταν μέσω του συγκροτήματος «Kodeksi», το οποίο αργότερα εμπλουτίστηκε με νέα μέλη και μετονομάστηκε σε «Bijelo Dugme». Το συγκρότημα αυτό από το Σαράγιεβο έγινε ένα από τα πιο γνωστά της Γιουγκοσλαβίας. Όταν άρχισε να διαλύεται, ο Bregovic στράφηκε στη σύνθεση μουσικής για ταινίες. Το στυλ του επηρεάστηκε έντονα από τη μουσική των Ρομά, ενώ διατήρησε και πολλά από τα στοιχεία της παραδοσιακής μουσικής της περιοχής. Τις πιο γνωστές δουλειές του αποτελούν η μουσική για τις ταινίες του Εμίρ Κουστουρίτσα «Ο Καιρός των Τσιγγάνων», «Arizona Dream» και «Underground», καθώς και για το «Βασίλισσα Μαργκό» του Πατρίκ Σερό.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

18 €
- 35 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.