Gravitysays_i Live

«Gravitysays_i Live» στο six d.o.g.s

Παρουσίαζουν υλικό από τον καινούργιο τους δίσκο «Quantum Unknown»

Έχοντας ολοκληρώσει έναν πρώτο κύκλο ζωντανών εμφανίσεων μέσα στο 2016 για την προώθηση του τρίτου τους δίσκου, Quantum Unknown, οι Gravitysays_i ξεκινούν έναν νέο κύκλο επαφής με το κοινό μεταφέροντας επί σκηνής πρόσφατο αλλά και παλιότερο υλικό τους. Τα live τους λιτά και μυσταγωγικά αφήνουν την μουσική στο προσκήνιο και τους ίδιους να αιωρούνται στις επόμενες αναζητήσεις που είναι ήδη εδώ.

Οι Gravitysays_i δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2003 στον Πειραιά από τους Μάνο Πατεράκη και Νίκο Ρέτσο. Στην παρούσα μορφή τους αποτελούνται από τους: Μάνο Πατεράκη – φωνή, σαντούρι, κιθάρες/ Νίκο Ρέτσο – ντραμς, σύνθια / Mampre Kasardjian – μπάσο / Νίκο Σωτηρόπουλο – κιθάρες / Κώστα Στεργίου – πλήκτρα / Βαγγέλη Κατσαρέλη – τρομπέτα.

Gravitysays_i: «Τα άλμπουμ μας είναι μάλλον ό,τι πιο αντι-εμπορικό μπορούμε να κάνουμε»

Η παρθενική τους εμφάνιση στη δισκογραφία, με τίτλο «the roughest sea» (2007), κυκλοφόρησε από τον «Σείριο», την εταιρεία που ίδρυσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Αποτελείται από εννέα κομμάτια εμπνευσμένα από τον εγωισμό, την ματαιοδοξία, και την απομόνωση του σύγχρονου ανθρώπου. Πρόκειται για ένα concept album συνεχούς ροής, όπου το ηλεκτρονικό στοιχείο συναντά τα παραδοσιακά όργανα, ενώ οι μινιμαλιστικές φόρμες ακολουθούν τη γενική pop-rock διάθεση.

To 2011 ακολούθησε το «The Figures of Enormous Grey and The Patterns of Fraud» (Restless Wind), το οποίο αλλάζει θεματολογία, επανεξετάζοντας τις κοινωνικές αξίες, τους θεσμούς και την ηθική ως προέκταση της ατομικής και συλλογικής συνείδησης. Ο ήχος τους, ηλεκτρισμένος, ταυτόχρονα ακολουθεί πιο παραδοσιακά/μεσογειακά ακούσματα, ενώ τα σκοτεινά, ατμοσφαιρικά στοιχεία γίνονται ακόμα πιο έντονα.

Το 2012 η οπτικοακουστική τους παράσταση σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου και τον Παναγιώτη Σιμόπουλο άφησε μαγεμένους τους θεατές πέντε συνεχόμενων sold out στο Πλανητάριο.

Αποτελέσματα του τελευταίου τους πειραματισμού ήταν το «Quantum Unknown», που κυκλοφόρησε το 2016 από την Inner Ear.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.