Η παράσταση συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά

Ο Σαίξπηρ το 1599-1600 γράφοντας τον Άμλετ ίσως και να δημιούργησε τον πρώτο «απροσάρμοστο» ήρωα της παγκόσμιας δραματουργίας ή τουλάχιστον τον πιο διάσημο.

Στα τέλη του 1960 στην Αγγλία, όπου και γράφτηκε ο Άμλετ, ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας, απογοητευμένη από την υποκρισία και την έλλειψη ουσίας, μεταξύ άλλων, δημιουργεί το κίνημα των Punk. Οι punk όπως και ο Άμλετ είναι οργισμένοι, αηδιασμένοι, χλευαστικοί, ανατρεπτικοί και στα μάτια πολλών επικίνδυνοι.

Η παράσταση παραμένει πιστή στο Σαιξπηρικό έργο, δεν πρόκειται για κάποια διασκευή αλλά για μια νέα σύγχρονη ανάγνωση του Άμλετ μέσα από μια punk- rock αισθητική και ιδεολογία.

Μια ανατρεπτική ματιά πάνω σε ένα κλασσικό έργο, που σκοπεύει να αποδείξει πως ένα έργο είναι πραγματικά διαχρονικό, όταν μιλάει με γλώσσα του «τότε» για το «εδώ και τώρα».

Η παράσταση συνεχίζει για δεύτερη χρονιά, μετά την επιτυχημένη πορεία της τον Μάιο του 2015 στο θέατρο «Βαφείο» και στο φεστιβάλ Βριλησσίων στις 14 Σεπτεμβρίου 2015. Θα παίζεται κάθε Τετάρτη από τις 7 Οκτωβρίου στη μουσική σκηνή του πολυχώρου Αθηναΐς.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 17 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.