Hidden In The Basement / Potergeist / Half Gramme Of Soma / Deathcrop Valley στο An Club

Hidden In The Basement / Potergeist / Half Gramme Of Soma / Deathcrop Valley @ AN CLUB

Οι τέσσερις ογκόλιθοι υπόσχονται εκρηκτικές στιγμές, σε μια βραδιά απόλυτης rock γκρούβας

Hidden in the basement

Δημιουργημένοι το 2007, με βασικό κίνητρο την αγάπη τους για τον σκληρό ήχο, οι Hidden in the Basement έχουν ήδη διαγράψει μία ποιοτική και συνεπή πορεία στην εγχώρια underground σκηνή, που κορυφώθηκε με την κυκλοφορία του εξαιρετικού ντεμπούτο full length album τους “Ego” (2012), το οποίο έτυχε αποθεωτικών κριτικών από τον Ευρωπαϊκό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και ενθουσιωδών αντιδράσεων από το κοινό.

Έχοντας ανέβει σε σκηνές σε Ελλάδα, Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, στο πλευρό σημαντικών σχημάτων του ήχου όπως οι Sepultura, Karma to Burn, Orange Goblin, Burst, Clutch, Septic Flesh και Rotting Christ, οι Hidden in the Basement πάντα αποσπούν τα θετικότερα σχόλια για τις ζωντανές εμφανίσεις τους, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μια ανεβαστική rock’n’roll ενέργεια, και έναν χεβιμεταλικό τσαμπουκά που σε αφήνει με πεσμένο το σαγόνι.
Το 2017 πραγματοποίησαν και το πρώτο τους Ευρωπαικό τουρ στα πλαίσια της προώθησης του “Behind the shadow”.

Πιο έμπειροι από ποτέ και με το -κατά πολύ ωριμότερο του προκατόχου του- “Behind the Shadow”, οι δυναμίτες Hidden in the Basement, προετοιμάζονται για συναυλιακή επίθεση την παραμονή των Χριστουγέννων, με όπλο τους την γκρούβα μεγατόνων!

Potergeist

Οι Potergeist δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2004 και είναι αφοσιωμένη στον metal και έντονο rock ‘n’ roll ήχο επηρεασμένο από το κλασικό southern rock. Μετά από αμέτρητες συναυλίες η μπάντα κατέγραψε το 2006 το ντεμπούτο της “Southwards”, το οποίο κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα στην Burning Star records. Το 2008, το συγκρότημα μπαίνει και πάλι στο στούντιο, για να κυκλοφορήσει το επόμενο self-titled E.P., στο οποίο παρουσίασαν μια πιο σκληρή αισθητική.

Τον Δεκέμβριο του 2010 οι Potergeist κυκλοφορούν το 2ο πλήρες album “Muddy Mermaids”. Την ίδια χρονιά ο σκηνοθέτης Κώστας Ζάπας, εμπνευσμένος από τη μουσική του συγκροτήματος, συνεργάζεται με τον Αλέξανδρο Σ. και τον Ασημάκη Ρέπα στη νέα του ταινία “The rebellion of red maria”. Το δίδυμο δημιούργησε ένα συντριπτικό, μεταλλικό soundrack το οποίο ταίριαξε με τον σκληρό και συχνά ταραγμένο κόσμο του Zapa.

Το 2012 κυκλοφορεί το “Muddy Mermaids” μέσα από τις παραγωγές της Distroball και της Warner Music. Με το “Muddy Mermaids” η μπάντα διερεύνησε πιο blues και σκοτεινούς τόπους, ενώ τον ίδιο χρόνο επιλέχθηκαν να ανοίξουν την συναυλία των Lynyrd Skynyrd στην Αθήνα!

Το 2013 οι Potergeist γράφουν το 3ο άλμπουμ, όπου και συνεργάστηκαν με τον παραγωγό David Castillo (Katatonia, Opeth, Draconian, Amon Amarth, Inme, Nasum), ο οποίος επιμελήθηκε την μίξη και την παραγωγή, ενώ ο Angry Blue (Guns and Roses, Danzig, Faith No More, Slayer, Melvins κ.α.) σχεδίασε το εξώφυλλο! Το άλμπουμ κυκλοφόρησε μέσω των Disroball και B-otherside τον Δεκέμβριο του 2014.

Το 2015 ο Potergeist ηχογραφούν το 4ο studio άλμπουμ “Crocodile Tears”, στο οποίο παραγωγός είναι ο Pete Rutcho (Falling In Reverse, The Ghost Inside, Deez Nuts, Revocation, Bury Your Dead, Havok, Seemless etc) και το cover art επιμελείται και πάλι ο Angry Blue.

HALF Gramme of SOMA

Οι Half Gramme της Soma δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2011, με έδρα την Αθήνα. Συνδυάζοντας τον βαρύ ροκ ήχο με ένα ευρύ φάσμα επιρροών, οι HGoS εισήχθησαν στην εγχώρια σκηνή, με τις έντονες ζωντανές εμφανίσεις τους. Στις αρχές του 2013 έβαλαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, το οποίο ακολούθησαν αλλαγές μελών και πολλά live.
To 5-track EP με τίτλο “Marche au Noir” κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2014 και ακολούθησαν ξανά αλλαγές μελών και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα μαζί με μπάντες όπως Monster Magnet, 1000mods, Elder, Mars Red Sky, Stoned Jesus, Nightstalker κ.α. Το 2017 κυκλοφόρησαν το δεύτερο full length άλμπουμ με τίτλο ‘Groove is Black’, το οποίο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές!

Deathcrop Valley

Οι Deathcrop Valley είναι ένα τετραμελές Heavy Rock σχήμα από την Αθήνα με αγγλόφωνο στίχο. Οι ήχοι και οι στίχοι τους μυρίζουν χώμα, λυκίσκο, και παλιές αναμνήσεις. Άλλες καλές, άλλες όχι. Δημιουργήθηκαν σαν ιδέα από τον Αλεξ Καυκανιωτη (κιθάρα) και τον Αρη Λάμπο (φωνή) το 2010. Στη Αθηνάς το 2015 με τον Αγγελο Μανάρα (Μπάσσο) και τον Κώστα Αμαργιανιτάκη (τύμπανα) η ιδέα έγινε πράξη.
Έχουν παίξει σε πάρκα, πλατείες, σε αρκετά μαγαζιά της Αθηνάς όπως το An club, το remedy, το six dogs το ilion plus και το death disco αλλά και στο πρώτο Under the quarry fest στο Γαλάτσι. Αυτή την περίοδο βρίσκονται στη μίξη του πρώτου τους full length δίσκου ενώ στο youtube υπάρχουν τα κομμάτια τους Gotta Go και Days To Come.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.