«Homo sportivus»: ομαδική έκθεση στο Σπίτι της Κύπρου

Κεντρικό ζήτημα της έκθεσης είναι ο αθλητισμός στη σύγχρονή του εκδοχή

Το Σπίτι της Κύπρου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Homo sportivus, σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Αργιανά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:00 στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα.

αθλητισμός

Ο αθλητισμός, στη σύγχρονή του εκδοχή, αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα επιφαινόμενο της νεωτερικότητας. Η παρούσα έκθεση καταπιάνεται με μια σειρά από ζητήματα που συνδέονται με το αθλητικό θέαμα, τα αθλητικά υποκείμενα και αντικείμενα, καθώς και τους χώρους που τα περιβάλλουν. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες διερευνούν, μεταξύ άλλων, τις πολιτικές χρήσεις του αθλητισμού, τον αθλητισμό ως χώρο ηρωοποίησης, την υπέρμετρη λατρεία του υγιούς και γυμνασμένου σώματος την εποχή της παγκοσμιοποίησης, καθώς και τον ρόλο του γηπέδου και της κερκίδας, ως τόπων διαμόρφωσης εθνικών, πολιτικών, έμφυλων και άλλων αναφορών.

αθλητισμός

Η έκθεση Homo sportivus, προσλαμβάνoντας τον αθλητισμό ως σημαίνουσα κοινωνική πρακτική στη σημερινή πολιτική και οικονομική συνθήκη, επισημαίνει ότι ο σύγχρονος άνθρωπος είναι εξόχως αθλητικός. Και, ενώ για τους επικριτές του, ο αθλητισμός αποτελεί πρόσφορο πεδίο για ανταγωνισμό, βία και κέρδος, δεν παύει να προσφέρει στους λάτρεις του χαρά, και μια, σχεδόν μεταφυσική, συγκίνηση.

Συντελεστές

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες, Μαριλένα Αλιγιζάκη, Γιάννης Αντωνίου, Δημήτρης Αντωνίτσης, Γιάννης Βασταρδής, Βασιλης Βλασταράς, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Γεωργία Κοτρέτσος, Χρίστος Μιχαηλίδης, Νίκος Παπαδημητρίου, Πάνος Σκλαβενίτης, Θεόδωρος Σταματογιάννης, Αλέξης Φιδετζής, Νίκος Χαραλαμπίδης, Γιούλα Χατζηγεωργίου, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, Campus Novel, Versaweiss, Theo-Mass Lexileictous και Poka Yio.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.