“Human Voice” του Ζαν Κοκτώ σε σκηνοθεσία Mikheil Charkviani

Η παράσταση που ξεχώρισε στην Γεωργία έρχεται στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την Buba Gogorishvili

H Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας προσκάλεσε τον Γεωργιανό σκηνοθέτη Mikheil Charkviani για να παρουσιάσει και στην Ελλάδα την παράσταση του έργου «Human Voice» του J.Cocteau με την Buba Gogorishvili, μία εκ των κορυφαίων ηθοποιών της γενιάς της στη Γεωργία. H παράσταση ανέβηκε στη Γεωργία το 2014  στο θέατρο Atoneli όπου και σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς θεωρήθηκε ένα από τα σημαντικότερα ανεβάσματα του συγκεκριμένου έργου στη χώρα.

Το Human Voice (La Voix humaine) του Jean Cocteau, παίχτηκε για πρώτη φορά στην Comedie-Francaise το 1930 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Είναι ένας μονόλογος τοποθετημένος στο Παρίσι, στον οποίο μια μεσήλικη γυναίκα μιλάει στο τηλέφωνο με τον επί πέντε χρόνια έρωτα της, που την εγκαταλείπει. Είναι πολύ ερωτευμένη μαζί του αλλά εκείνος πρόκειται την επόμενη ημέρα να παντρευτεί μια άλλη γυναίκα. Ο μονόλογος ακολουθεί την ψυχολογική πτώση της γυναίκας που ενώ φαινομενικά προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία της, σταδιακά οδηγείται στην απόγνωση.

Mikheil Charkviani
Mikheil Charkviani

Σημείωμα Mikheil Charkviani και Buba Gogorishvili

Μας ενδιαφέρουν οι σκοτεινές πλευρές του έρωτα. Τί συμβαίνει όταν ο έρωτας δεν είναι ένα ευγενές συναίσθημα αλλά μπορεί να καταστρέψει την ζωή του άλλου; Το μυθικό μονόδραμα του Cocteau αφορά μια γυναίκα ερωτευμένη χωρίς ελπίδα ή πίστη, η οποία προσπαθεί να συνεχίσει την ζωή της κι έναν άνδρα  (πρώην εραστή της) ο οποίος δεν ενδιαφέρεται για εκείνη. Στην καινούρια μας αυτή παραγωγή προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε τι θα συνέβαινε αν η ηρωίδα ήταν μια δυνατή και περήφανη γυναίκα, που είχε αυστηρά προγραμματίσει τη ζωή της και δεν είχε ποτέ σκεφτεί τι θα συμβεί αν τα πλάνα ανατραπούν παρά τη δική της θέληση. Θα αυτοκτονήσει ή θα βρει λύση;

Ο σκηνοθέτης Mikheil Charkviani και η ηθοποιός Mikheil Charkviani, προσπάθησαν να βρουν την απάντηση στην διάρκεια 8 εβδομάδων προβών και το αποτέλεσμα που προέκυψε είναι μια παράσταση που διαφέρει πολύ από την κλασσική εκδοχή του έργου. Το έργο εντάσσεται σε σύγχρονο πλαίσιο και η παράσταση είναι πολύ σύγχρονη και αληθινή.

Παράλληλα με τις παραστάσεις στις 28 Μαΐου ο Mikheil Charkviani θα πραγματοποιήσει workshop στο Θησείον, Ένα θέατρο για τις τέχνες, που απευθύνεται σε ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών. Πληροφορίες στο [email protected].

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.